Mónica Oltra destaca l'estabilitat i la capacitat de diàleg del Govern del Botànic en la Trobada Ciutadana de Paiporta

Dimarts, 10 Juliol 2018 14:31 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 221 vegades

La Vicepresidenta de la Generalitat i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va participar a la Trobada Ciutadana celebrada a l'Auditori de Paiporta. L'acte formava part dels Diàlegs d’Estiu, un programa que se celebra dins del Fòrum Ètica Pública i Democràcia, promogut per la Generalitat Valenciana a diferents pobles i ciutats arreu de la geografia valenciana.

A l'inici de la seua intervenció, Oltra va alabar els canvis esdevinguts als últims anys a Paiporta, amb un govern en coalició d’esquerres com el que hi ha a la Generalitat. La vicepresidenta es va centrar en explicar les polítiques més rellevants per a la seua Conselleria, a més de comentar la trajectòria del Govern del Botànic, del què va destacar la capacitat de diàleg i l'estabilitat. “Es tracta del govern més estable de la història de l'autogovern” valencià.

En la presentació de l'acte, celebrat aquest dilluns, l'alcaldessa de Paiporta va qualificar la situació amb què es va trobar Govern de Botànic com “d'emergència social”, per culpa de “l'eliminació del nostre sistema de serveis socials d'una manera tan brutal com va fer el Partit Popular en els seus anys de mandat”. Per a la dirigent paiportina, “el contacte amb la ciutadania és important, necessari i imprescindible per a fer bona política”, i aquestes trobades “són una rendició de comptes necessària del treball realitzat pel Consell en estos tres anys de legislatura”.

Fent un repàs de les 60 lleis aprovades pel seu govern durant els últims anys, Oltra va incidir a les noves polítiques pel que fa a sanitat universal, mitjans de comunicació públics, combat de la violència de gènere i la pobresa, avanços en igualtat de drets de les persones LGTBI i transparència, entre d’altres. Aquest treball legislatiu dels últims tres anys ha permés, segons la vicepresidenta, “exportar prestigi” i deixar de banda els “empastres” que havien marcat la gestió dels governs anteriors.

Per a acabar la seua intervenció inicial, la Vicepresidenta va avançar que en un futur pròxim podran “atendre allò important, no només allò urgent, amb polítiques 100% botànic”.

En el torn de preguntes, l’audiència es va interessar per temes molt diversos. Oltra es va detindre a la nova llei de seguretat ferroviària, per ser un tema “molt sentit” a la localitat de Paiporta, d'on eren cinc de les 43 víctimes mortals de l'accident del metro del 3 de juliol de 2006. Altra qüestió recurrent va ser l'acollida de persones refugiades, tres setmanes després de l’arribada a València del vaixell de rescat italià Aquarius, ja que Paiporta col·labora en l'empar dels migrants del vaixell. També va ser preguntada pel veïnat sobre ajudes a la dependència, la nova renda valenciana d'inclusió, vivenda pública, oportunitats per a persones amb diversitat funcional i memòria històrica.

 

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.