PP Paiporta diu: "El Govern de Paiporta abandona l'Hort Barral com ja va fer amb Vila Amparo"

Dilluns, 15 abril 2019 11:51 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 63 vegades

El Partit Popular de Paiporta ha cridat l'atenció sobre l'estat d'abandó que presenta el Hort Barral, i la “inacció” del govern local en tenir l'entrada només acordonada amb una cinta que en cap moment impedeix el passe a un dels elements patrimonials del municipi.

 

Des del PP s'assegura que són conscients que l'edifici és de titularitat privada, però l'Ajuntament de Paiporta ha d'estar vigilant per a esmenar aquests problemes, que poden suposar una amenaça a la seguretat dels veïns, i un focus d'accidents per l'entrada de persones sense autorització.

 

El Hort Barral és una construcció sobre el llit del barranc de la primera meitat del segle passat que fa només quatre anys presentava un bon estat de conservació; ara de les dues zones en les quals està dividida la més pròxima al barranc presenta un abandó notable, amb algun mur semiderruit. La porta d'accés a l'habitatge està oberta i diversos veïns han advertit a la Policia Local que s'han vist a diverses persones accedint a aquesta, amb el risc que suposa.

 

Vicente Ibor ha assegurat que si aconsegueix l'alcaldia en els comicis de maig treballarà amb els propietaris d'aquesta i altres viles i elements patrimonials “per a corregir la deriva del govern de Compromís que constitueix un oblit històric de la memòria col·lectiva del poble”, i ha afegit que  “des de Vila Amparo, fins a la Casa Grisa, ens asseurem amb els propietaris i avaluarem cada cas, per a observar opcions i finançament, la qual cosa no podem fer és presumir de deute zero i tenir el poble abandonat a la seua sort, no té sentit i és contraproduent per als veïns”.

 

Ibor ha assegurat que Compromís i Podeu, el govern en minoria del municipi, “creuen que les zones verdes i edificis emblemàtics pertanyen al passat, al record, i això és inacceptable, hipòcrita i genera un greu perjudici als veïns”. El cas de Hort Barral no és l'únic, també està el cas de Vila Amparo, aquesta sí de titularitat pública, “on no solament no s'ha executat ni una acció, sinó que s'han paralitzat les que estaven programades pel govern del PP i s'ha abandonat la zona”.

 

Des del PP s'assegura que l'equip de govern no es pot al·legar desconeixement de la situació posat que des de Policia Local es va precintar la tanca caiguda, per la qual cosa hi haurà almenys un informe.

 

Vicente Ibor ha recordat que en l'Agenda21 de Paiporta realitzada en 2008, dins del llistat de patrimoni històric i cultural ja figura el Hort de Barral i Vila Consuelo juntament amb altres 12 infraestructures del patrimoni paiportí. En l'epígraf d'Hort Barral i Vila Consuelo defineix el seu estat com a bo i la qualifica “com una fita en el paisatge tant pel propi edifici com pel conjunt arbori que li envolta”.

 

No és una zona concorreguda, però es pot transformar en refugi d'indigents i de menors que facen un mal ús que es traduïsca en problemes de seguretat, de fet, ja s'aprecien indicis en aqueix sentit i els veïns han denunciat la situació. Ibor ha assegurat que “som a temps de frenar un problema  de seguretat ciutadana i cal actuar a temps, abans que s'agreuge”. 

 

 

Informa Nou Horta. PP Paiporta

Modificat el Dilluns, 15 abril 2019 12:04

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.