CSI·F denuncia temperatures de 30º en les consultes del centre de salut de Silla

Divendres, 14 Juliol 2017 11:31 Escrit per  Publicat en Silla-VAL Vist 171 vegades

 

El sindicat CSI·F denuncia temperatures de 30 graus en les consultes del centre de salut de la població de Silla. La falta de reparació de la climatització provoca que treballadors i usuaris hagen de recórrer a ventiladors i ventalls per a atenuar la calor. La central sindical urgix a Conselleria de Sanitat a solucionar el problema i a reforçar el centre amb les suficients matrones.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) explica que la climatització del centre de salut es troba desbaratada des de gener. Llavors Conselleria va decidir enviar forros polars als empleats com a solució provisional i al·legant que li costava menys diners. El problema s'ha enquistat i s'ha complicat amb la calor de l'estiu. Els pacients estan traslladant nombroses queixes als treballadors.

El sindicat assenyala que les consultes es mantenen amb les portes obertes. No obstant això, ni eixa mesura ni els ventiladors eviten que la temperatura aconseguisca els 30 graus a l'interior del recinte, a pesar que la normativa en prevenció de riscos laborals establix un màxim de 27. La situació s'agreuja per les olors a causa de la falta de ventilació en llocs com una de les consultes d'infermeria, instal·lada en un habitacle prefabricat, sense finestra exterior i on les restes de cures s'acumulen.

CSI·F indica que, a més, el centre ha estat sense matrona diverses setmanes a causa de la renúncia de la professional contractada. En tres ocasions va demanar reforços, ja que té un contingent de fins a 7.000 dones per a revisions i atenció. No obstant això, al no rebre eixe reforç va renunciar. L'adreça va tractar de remetre a les usuàries a Alcàsser, però, hagut de també a la saturació d'eixe centre, es va rebutjar l'opció. Els pacients han hagut d'esperar a la incorporació d'una nova matrona, que seguix sent insuficient, ja que faria falta un mínim de dos per a atendre a tota la població.

 

Informa Nou Horta. Silla

Modificat el Divendres, 14 Juliol 2017 11:35

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.