L'IES Massanassa, un institut amb les portes obertes a Europa

Dimarts, 16 Mai 2017 15:36 Escrit per  Publicat en Massanassa Vist 336 vegades
Grup d’alumnes participants al Projecte ERASMUS PLUS 2017 Grup d’alumnes participants al Projecte ERASMUS PLUS 2017

Des de fa uns anys, l'institut de Massanassa participa en el Programa Erasmus Plus, fent projectes que permeten que els alumnes aprenguen i compartisquen experiències amb alumnes d'altres països europeus i els preparen per al seu futur acadèmic i laboral. 

Continuenl projecte que van iniciar en 2015 amb els seus socis de França, Alemanya, Itàlia i Anglaterra sobre el tema “Europa, motor de progrés: creació i innovació”. Si durant el primer any es centràven en els invents europeus que s’han fet icònics i indispensables en la nostra vida diària, en el curs 2016-2017 estan treballant en el present, en quines coses de la nostra vida estan millorant gràcies a invents com ara el wifi, la fotografia digital, les comunicacions, aplicacions o la cuina creativa amb plats deconstruïts, major importància de la ciència o la tecnologia a casa, etc.  

Durant este curs han fet intercanvi i activitats conjuntes amb un centre de San Bonifacio (Itàlia), amb el qual ja van treballar fa dos cursos. 

 

Però, com funciona el Projecte? 

En 2015 van redactar un projecte i se'l van aprovar, i també van concedir-lis una subvenció europea per a fer viatges i activitats. L’any passat van treballar a Alemanya, enguany a Itàlia i l’any que ve a França.

En octubre es van dissenyar les activitats a la reunió transnacional de França, amb representants dels quatre centres escolars. Un grup de professorat del centre s'encarrega de preparar activitats i organitzar un intercanvi d'alumnes dels dos centres. Durant tot l'any escolar es reunixen i seleccionen els alumnes que desitgen participar en l'experiència Erasmus Plus. 

En març els alumnes van anar a Itàlia d’intercanvi i en maig han rebut el grup d’estudiants italians per continuar les activitats.

"Es tracta d'un Projecte, és a dir, un treball conjunt sobre un tema que hem de tractar, amb activitats de classe junts, visites a museus, ciutats i espais naturals que ens ajuden a aprendre, a entendre les nostres vides, a compartir el que som i el millor que tenim per crear lligams i construir Europa, tal i com diu un dels objectius del Programa" expliquen des del centre.

En este sentit, el Programa Erasmus Plus oferix moltes possibilitats com a centre, i enguany els professors també han participat en un intercanvi “d’observació de bones pràctiques o shadowing” anant al centre italià una setmana i rebent dos professors al centre. Van estar una setmana entre ells, amb els professorat i l'alumnat, vivint el dia a dia, compartint moments i activitats per aprendre i reflexionar junts.

Una de les coses bones del projecte és que involucra tant professors com estudiants, però sobre tot les famílies de Massanassa que decidixen acollir un estudiant a casa, compartir una setmana amb ell, amb tota la seua amabilitat i hospitalitat. 

També crea connexions amb el poble, el dóna a conèixer a l'exterior i rep influències que el fan més obert i l’enriquixen. L’Ajuntament col·labora facilitant material i samarretes de record, l’AMPA de l’IES Massanassa organitza un “esmorzar saludable” a base de productes de la terra i amb la col·laboració de famílies i professorat, els alumnes passen una setmana entre nosaltres que a tots se’ls fa curteta, perquè des del dia que prenen la decisió de fer un intercanvi amb “un altre estudiant” fins al dia que agafen l’avió de tornada a casa, han compartit tants moments que ja se senten part de la família, ja tenen nous amics en un altre poble europeu i ja estan fent plans per a tornar a quedar ací o allà.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.