Guanyant Torrent se situa del costat d’aplicar polítiques d’equitat per a la dona

Divendres, 11 Agost 2017 12:43 Escrit per  Guanyant Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 150 vegades

La globalització de les polítiques neoliberals i la retallada global de les polítiques socials, estan precaritzant, en opinió de Guanyant Torrent, la democràcia per gestionar els interessos i les necessitats de diferents minories i grups socials.

Per a aquesta coalició electoral torrentina, una de les desigualtats estructurals difícil de desactivar i que posa en qüestió la legitimitat de la democràcia, és l’absència de dones en els espais de poder. La neoliberalizació de la democràcia, aplicada durant els darrers vint anys de govern del PP a nivell autonòmic, ha precaritzat la vida de les dones i intensificat aquesta desigualtat estructural.

Guanyant Torrent, compromés en la reorganització d’una societat democràtica i participativa, on les dones tinguen presència, representació, opinió, expressió i justa influència social, política i econòmica, en igualtat real de condicions, tracte i oportunitats, proposa l’aplicació de la perspectiva de gènere en tots els departaments municipals i que es prenguen mesures per fomentar-la en l’àmbit privat.

El primer que s’ha d’aconseguir en el camp de la municipalitat torrentina, segons Guanyant Torrent, és el foment de l’ús no sexista del llenguatge en la redacció de tot tipus d’escrits oficials dirigits al públic en general i mantenir tolerància zero amb grups o col·lectius amb discursos discriminatoris que posen en qüestió la igualtat de drets entre dones i homes.

Però a més d’això, s’ha de participar en la creació d’una xarxa de pisos d’acollida a nivell comarcal per a dones maltractades i els seus fills o filles, permetent així que les víctimes de violència masclista puguen distanciar-se del maltractador.

Per damunt de carreres, curses, competicions, dinars, sopars o activitats benèfiques que posen la dona com a objecte a considerar, s’ha de promoure una cultura de prevenció contra l’assetjament sexual, a través d’accions formatives i informatives de sensibilització. Davant la violència masclista, Guanyant Torrent aposta per aplicar polítiques de prevenció, on un pilar fonamental ha de ser una educació afectiu-sexual neta i transparent.

Aquesta coalició, aposta per impulsar polítiques municipals que afavorisquen el procés de dignificació, promoció i participació femenina. El Consell Municipal de la Dona, ha d’obrir-se més enllà de les quatre associacions de dones existents a la vila, perquè puguen participar més grups, entitats i associacions interessades en el tractament d’aquest tema i a favor de l’empoderament de la dona.

En aquest sentit, Guanyant Torrent se posiciona del cantó de la integració i participació de l’home com a agent de canvi en les iniciatives d’igualtat, així com treballar per una major participació dels pares en les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de les escoles torrentines.

 

Informa Nou Horta. Guanyant Torrent

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.