La premsa torrentina convoca els premis a la millor crítica local en les falles

Dimarts, 13 Març 2018 11:24 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 130 vegades

Amb ànim de que les Falles retroben l'esperit inicial de Crítica Local, que tantes vegades mostren la realitat de la ciutat, i constatant que darrerament moltes falles de Torrent li van donant cada vegada més un espai preponderant al monument, els periòdics La Opinión de Torrent, Nou Torrentí i la televisió online Tele Torrent volen incentivar aquesta crítica amb el 'Premi de la premsa a la millor crítica social'.

Set anys després, el premi ha guanyat en presència i importància en el món faller amb la participació de moltes comissions falleres. També comptarà este premi amb la presència com a jurat d'altres mitjans de comunicació i portaveus municipals.

Poden presentar-se a esta convocatòria totes aquelles comissions que planten monument a Torrent, amb escenes dedicades a la crítica política, social, cultural, esportiva o econòmica que mostren crítiques de caràcter local o municipal. No obstant això, es desestimaran aquelles que traspassen els límits del bon gust. Queden incloses en esta convocatòria totes aquelles comissions que planten monument major a Torrent. Participaran per defecte totes les falles de categoria especial i aquelles que voluntàriament facen la seua inscripció. Es podrà fer telefonant al 96 105 57 76, o enviant correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o per missatgeria WhatsApp a 627 604 169. Per participar, serà necessària la comunicació formal per part del president/a de la comissió abans de les 20:00 hores del 15 de març. Totes les falles no inscrites abans d'esta data no es visitaran pel jurat el dia 16 de març.

Hi haurà els següents premis:

-Primer premi amb palet acreditatiu per a la falla amb més puntuació, i 150 euros de premi.

-Segon premi amb palet acreditatiu per a la segona falla amb més puntuació.

-Tercer premi amb palet acreditatiu per a la tercera falla amb més puntuació.

En les escenes es valorarà d'1 a 10 amb un valor del 33% els següents aspectes:

1. La importància de les escenes de crítica local en el conjunt del monument.

2. El paregut dels ninots a personatges locals.

3. La proximitat de la crítica a la realitat local en els lemes tant amb els noms de personatges torrentins, com de llocs de Torrent, festes, tradicions o entitats de Torrent.

El Jurat d'este primer premi estarà format per la directora del periòdic Nou Torrentí, la directora de La Opinión de Torrent, un representant de Tele Torrent i representants de Provincias i Hortanoticias, a més dels portaveus municipals dels grups presents al consistori. A les votacions, s'anul·larà la puntuació més alta i més baixa per evitar favoritismes o penalitzacions. El veredicte serà inapel·lable. Per a la concessió del premi serà imprescindible que la retolació, en cas d'haver-la-hi, estiga feta en valencià normatiu oficial. El jurat farà públic el veredicte el dia 17 de març en la plana web dels mitjans participants i a més es publicarà l'escena i palé en el monument en l'edició en paper, digital i online.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.