Les Falleres ens conviden a viure les Falles de Torrent 2018

Dimarts, 13 Març 2018 11:43 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 192 vegades

Entrevistem a les Falleres Majors de Torrent amb l’arribada de les Falles a la nostra ciutat. És la primera vegada que la falla Zaragossa i Segon Tram de l’Avinguda estan representades amb la fallera major i fallera major infantil respectivament.

ENTREVISTA

Què sentireu en el moment de l’elecció? T’ho esperaves?  

Maje: Ara que ja ha passat molt de temps, és un dels actes més emotius i més bonics. En eixe moment és una mescla de sentiments i d’emoció. Sempre penses que tens possibilitats de ser l’elegida i més enguany que s’havien presentat poquetes. Pel cap passen sobretot pensaments de “Com ho faré?”, “Mare meua, quin embolic”,  “A quina mala hora vaig formar el paper per a formar part de la cort”, però la veritat és que tot mereix la pena. En el moment de l’elecció estava molt més emocionada per les xiquetes perquè a elles òbviament lis fa molta més il·lusió  i quan arriba el moment tan sols veia a l’alcalde i quan vaig sentir Maria em vaig ficar a plorar i sols vaig escoltar l’emoció de la gent. En eixe moment, no pensava res. Després quan em vaig ficar en el mig sentia una mescla d’orgull, de responsabilitat, també de por perquè realment no saps en el que t’has ficat fins que no estàs dins. Inclús, fins a la meua exaltació  realment no te n’adones.

Alexia: En eixe moment tan intens, vaig sentir molta alegria i molta felicitat perquè havia complit un somni que tots no ho compleixen. Però a la vegada també estava trista perquè totes tenien ganes de ser-ho i totes tenien coses que i feien especials.

En l´altre tema, no m’ho esperava per a res, perquè jo tinc coses molt bones, com la meua espontaneïtat, que em fa que siga una bona fallera major infantil de Torrent. Però també tinc coses menys bones, com que no parle el valencià com a llengua materna, que això em fa que m’expresse bé a l´hora de parlar el valencià. I per això no m’ho esperava mai. 

 

D’on ve la vostra afició per les Falles? Hi ha tradició fallera en la  vostra família?  

Maje: Des dels cinc anyets sóc fallera de la Falla Saragossa. Gràcies a una amiga meua per que sempre estava en sa casa i sempre estava a la falla, el que passa que no era fallera i al final son pare va dir a ma mare “He apuntat a Maje de fallera” i des de eixe moment fins ara.

Alexia: La meua afició per les falles ve des que vaig nàixer. Ma mare va apuntar-me a la meua falla i des d´eixe moment les falles varen ser la meua extraescolar preferida.

En la meua família si que hi ha tradició fallera, perquè som 6 en casa i tots som fallers. Els 4 xiquets som fallers des de que vam nàixer i els pares des de que eren xicotets. I per això hi ha tanta tradició fallera a la meua família.

 

Com se sent ser la primera Fallera Major de la vostra  falla que representa al poble?  

Maje: Tota la meua comissió em vol molt i òbviament no pots estar tant com volies en la teua gent. Anaren tots a l’elecció i recordaré eixe moment per a tota la meua vida. Tots felicitant-me, els meus amics també estaven ahí baix com si estigueren en la premier de una pel·lícula. Foren moments molt emocionants. També en la meua presentació vaig sentir el seu suport. 

Alexia: La veritat és que em sent molt orgullosa, i jo crec que la meua falla està molt contenta de que per fi hi haja una fallera major infantil de Torrent en la seua comissió. Aquest és un somni fet realitat i segur que en la meua falla hi haurà més d´una fallera major de Torrent, però ser la primera significa marcar història a la meua falla que segur que és i serà per sempre la meua comissió.

 

Com se compaginen les obligacions de Fallera Major amb el treball o estudis?

Maje: He estudiat psicologia i vaig tindre molta sort perquè quan vaig acabar la carrera jo tenia clar que volia treballar i de seguida vaig entrar en el lloc on estic ara. Tinc sort perquè la meua cap també és fallera i entén un poquet el món de les falles.

Alexia: Este tema és el que més m’influeix a mi, perquè jo sóc molt exigent amb els estudis i ara que no tinc molt de temps per a estudiar, quan m’ix mal un examen no estic molt contenta perquè jo crec que no m´estic esforçant del tot. 

 

Com és la vostra relació? 

Maje: Molt bé. És un terratrèmol, encantadora i la seua personalitat és desbordant. És una xiqueta que des del primer moment va captivar al jurat. Estic molt contenta, és molt divertida i sempre fica el toc d’humor . També és una xiqueta que fa molta unió amb la cort i això se nota i se valora molt.

Alexia: La meua relació amb Maje és molt bona, ens duguem molt bé entre les dos i espere que quan acabe l´any seguim veient-nos. 

 

I la relació amb la vostra Cort d’Honor?  

Maje: Molt bé. Nosaltres són més poquetes i ja es coneixíem abans. Jo des d’ací convide a que la cort participe un poc més perquè el seu suport és indispensable i si no estigueren elles, jo a soles no podria amb tot.

Alexia: La meua relació amb la meua Cort d´Honor és fantàstica. Jo crec que el destí o la sort han encertat molt amb les meues companyes de somni. I fins i tot espere poder gaudir amb elles aquest any al màxim i que d´aquest somni ixca una molt bona amistat que siga per a sempre.

 

I per últim, què li dirieu a tots sobre les Falles? 

Maje: Jo convide a tot el món per a que vinga a Torrent per que no tenim res que no hi tinga Valencia. Tenim dos dies d’ofrena, mascletaes, el trasllat de la Verge que és un acte que només es fa ací, entrega de premis i moltíssim ambient faller on totes les comissions estan obertes a tot el món que vulga vindre a vore tots els monuments. Vos esperem a tots amb els braços oberts i que Torrent està en Falles i vingau per que no s’aneu a arrepentir.

Alexia: Li diria que als que no són fallers que ho han de ser, perquè aquesta festa és la millor festa del món i que no es donen compte de que som uns privilegiats per poder gaudir d´aquesta festa, que com tots sabeu sols es celebra a València. I som els únics xiquets que poden gaudir d´ella. I als que ja són fallers que gaudisquen d´aquestes festes i que no ploren, no discutisquen i no facen res que els pose tristos, perquè aquesta festa és per a passar-ho bé. I que si ploren siga d’emoció i que si discuteixen siga d´alegria, perquè això són les falles: alegria, emoció i molt de sentiment valencià.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dimarts, 13 Març 2018 13:07

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.