Fernando Moreno: “La nostra comissió manté molta tradició en tot”

Dimarts, 13 Març 2018 14:14 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 382 vegades

Entrevistem a Fernando Moreno, president de la comissió Sants Patrons, que aquest any es una de les 8 falles que fa història, 50 anys de falla. Fernando ens conta algunes de les anècdotes de la història  de la comissió

 

ENTREVISTA

Com esteu vivint estes falles? 

Enguany estem vivint-les molt intensament per que celebrem 50 anys com a falla i hem organitzat mes actes dels habituals. Vam celebrar una gala del 50 aniversari i va ser un acte molt important per a nosaltres, per que es juntaven els records de la festa, cares que feia anys que no ens veiem, imatges dels que ja no estan. Recorde i recordaré eixe dia amb molt de orgull de formar part d’aquesta falla. 

Quines celebracions o activitats esteu realitzant per a la commemoració del 50 aniversari? Vam preparar una Gala a l’auditori de Torrent on reunirem a totes les falleres majors i infantils i a tots els presidents d’aquests cinquanta anys. En juliol per a festes del poble vam representar una obra de teatre  “Nelo Bacora” al carrer. Després vam fer el sopar de la penjada de quadres de cada representant.  Vam fer un  sopar de germanor als peus de la torre amb discomòbil  i una gran globotà a l’avinguda per als nostres infantils, junt a les altres falles que també estan al 50 aniversari. El 2 de març vam fer l’acte d’encesa de llums del carrer en commemoració d’aquest aniversari. El 15 de març es dispararà un castell de focs d’artifici. També farem una edició especial del llibret on s’arreplegarà tota la història i vivències dels cinquanta anys de la Falla del Ganao. També es va realitzar l'acte de benedicció de les noves banderoles de la falla, regal de totes les falleres majors d'aquests 50 anys.

 

Què elements han perdurat en la comissió? 

La nostra comissió manté molta tradició en tot, i en pla anecdòtic, jo diria que un element fonamental es la cuina, la bona cuina. Eixes espardenyaes, calderetes, paelles; esmorzars típics valencians, faves amb embotit i cansalada, sardines amb ou i ceba i, com no, vi, llimonada, olives i cacavets.

 

Alguna anècdota a destacar dels actes del 50 aniversari de la falla? 

Per a mi en concret, tindre que estudiar una obra de teatre, “Nelo Bacora”, se me feia dur, però com l’he representat tantes voltes, la recordava prou bé, el guió es el guió, els meus companys no tenien forma de seguir-me, els portava de cap. Però tinc uns grans companys tan bons que el públic ni s’adonàcompte.

 

Què desitgeu la comissió per a aquestes Falles 2018? 

Desitgem alegria, gaudir de cada moment i vull donar les gràcies a tot el mon que ha participat en aquest cinquanta aniversari.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.