La comissió Poble Nou de Torrent compleix mig segle

Dimarts, 13 Març 2018 14:30 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 105 vegades

En Nou Torrentí hem pogut parlar amb Toni Cabell Escudero, president de la falla Poble Nou, perquè ens explicara què actes estan realitzant per a la celebració del 50 aniversari de la comissió.

 

ENTREVISTA

Com esteu vivint aquestes falles?

D'una manera molt especial perquè som una falla molt familiar i, a més de celebrar els cinquanta anys de la falla, commemorem la història del nostre barri.

 

Com descriuries la història de la falla?

Un grup d'amics del barri van fundar la falla. És una falla de les antigues, de les de barri, de les d'essència i de cultura, que és una mica el que s'està deixant de costat en aquests moments. Falla de barri amb gent del mateix en la qual no hi ha cap problema.

 

Quines activitats heu preparat per a celebrar el 50 aniversari?

Celebrem una setmana cultural amb una exposició de fotos, una xarrada de la història de nostra falla i una masterclass de pentinats de fallera. Celebrem una gala en honor on es va lliurar una insígnia joia a tots els que van ser representants de la comissió on es van viure moments molt emotius. També presentem els esbossos i el nou logotip de la comissió en honor al cinquanta aniversari, a més estem preparant el llibret de commemoració a aquests anys de la comissió i el típic de la falla. Enguany hem convidat a totes les que van ser falleres majors i representants de la nostra comissió perquè puguen vestir-se en l'ofrena, independentment de si són o no fallers actualment. 

 

Com se'ls va ocórrer canviar el logotip de la falla enguany?

Volíem fer alguna cosa diferent perquè quedara reflectit el cinquanta aniversari. El resultat em va agradar molt perquè aconseguim dissenyar un model entre el tradicional i el modern, respectant així tots els gustos.

Explica'ns de què tracten els monuments d'enguany i quin tema heu escollit.

El tema del monument major d'enguany és la Belle Époque i és espectacular, elegant i va a cridar l'atenció. També hi ha un ninot que representa el cinquanta aniversari que estarà fora de concurs. El tema de la falla infantil és el circ, que a pesar que és un tema molt típic, el monument és molt bonic.

 

Quin és el vostre desig per a enguany?

El meu desig és que tot seguisca com fins ara i que la falla seguisca creixent amb esforç i treball. També intentar complir les tradicions perquè no es perden i que els fallers recolzen la tradició i la cultura.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dimarts, 13 Març 2018 14:32

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.