Torrent, centre geogràfic de la Comunitat Valenciana

Dimecres, 16 Mai 2018 17:39 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 76 vegades

Després de realitzar un estudi cartogràfic de les comunitats autònomes del territori espanyol, s'ha determinat que la ciutat de Torrent és el centre geogràfic de la Comunitat Valenciana. L'alcalde Jesús Ros ha anunciat aquesta positiva notícia en la tradicional trobada amb els mitjans de comunicació, ja que es tracta d'una singularitat que “és pròpia i exclusiva del nostre municipi” i que ens ofereix un gran potencial, “tant en l'àmbit empresarial com a turístic, atorgant un reforçament de la imatge de marca per a la ciutat”, ha destacat l'alcalde. 

L'estudi, realitzat per l'Enginyer de Camins, Gonzalo Gómez Mataix, mostra a Torrent com l'epicentre amb una coordenada X UTM de 710.405 i una coordenada I UTM 4.363.709. La publicació ha sigut presentada a l'Institut de Cartografia i, efectivament, s'ha confirmat que l'epicentre de la Comunitat es troba situat dins del terme de Torrent, més exactament en la zona situada pel Mas dels Xils; un espai residencial i campestre pertanyent a la capital de l'Horta Sud. Per açò, pròximament es va a realitzar un estudi per a determinar el punt exacte, i comprovar si es tracta d'una zona pública o privada, per a així, poder crear un espai únic en aquest emplaçament, on fins i tot puga construir-se un monument commemoratiu que funcione com a atractiu turístic i reforce aquest tipus d'oferta. 

D'aquesta manera, Torrent “es convertirà en una fita, actuant com a focus d'atracció turística, sota l'empara de la potent imatge de marca que aquesta condició geogràfica atorga al municipi”, a través de, per exemple, la creació de diferents campanyes publicitàries que contribuïsquen a crear una bona repercussió en la ciutat, i aquest benefici recaurà directament en els torrentinos i torrentinas. 

Però també es contribuirà en les activitats econòmiques: comerç i indústria, ja que s'obri un gran ventall de “excel·lents condicions per al desenvolupament d'iniciatives públiques encaminades a potenciar l'economia local”, ha explicat Ros. Açò seria positiu, no solament per al comerç local, sinó per a la implantació d'un parc empresarial o tecnològic en aquest enclavament, ja que l'àrea està pròxima al casc urbà de Torrent o a la ciutat de València, la qual cosa fa molt atractiva aquesta localització.

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dimecres, 16 Mai 2018 17:40

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.