La cançó popular valenciana, al descobert en la Fonoteca Alabarta de Torrent

Dijous, 04 Octubre 2018 21:45 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 170 vegades

La IV Setmana Cultural del 9 d’Octubre té reservat per a dilluns que ve una de les seues principals propostes. El dia 8, a les 20.30 hores a la Sala Cívica de l’Antic Mercat tindrà lloc la inauguració de l’exposició “La cançó popular valenciana i la fonoteca José Luis Alabarta”. La mostra forma part una col·lecció que inclou part del treball de recopilació del torrentí José Luis Alabarta, que ha cedit els seus fons musicals -uns 14.000 discos-  al consistori. La regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha manifestat que per a la ciutat és “un orgull comptar amb la generositat de José Luis Alabarta i tota la seua vida dedicada a la recopilació de de tot tipus de manifestacions musicals”.

D’altra banda, la plaça Major i la Torre s’ompliran este diumenge d’una gran combinació de mostres gastronòmiques de les associacions i agrupacions culturals presents a la ciutat de Torrent. La proposta “Degustació de Cultures”, que tindrà lloc d’11 a 14 hores, arriba perquè els qui s’acosten a participar gaudisquen d’una gran varietat de plats tradicionals. De la mà de l’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai, l’Associació Cultural Castella-la Manxa, l’Associació d’Amics de la Cultura Andalusa, el Centre Cultural El Quixot i el Centre Cultural Rociero Andalús de Torrent es podran gaudir plats típics i tradicionals com a molles, potajes, aladrocs fregits, ensalades gitanes, flors extremenyes o samfaina manxega i, com no, el rossejat de Torrent, entre uns altres. A més, també participarà un col·lectiu d’extremenys. La “Degustació de Cultures” és, en paraules de la regidora Susi Ferrer, la prova que Torrent és un “exemple d’acolliment i d’integració i que la festa del 9 d’Octubre és la festa dels valencians de naixement i també de les valencianes i els valencians d’adopció”.

 

Altres actes programats

L’agenda amb motiu del 9 d’Octubre està repleta d’actes de tot tipus. El divendres tindrà lloc a la Sala Cívica de l’Antic Mercat un concert de l’Agrupació Musical Els Majors de l’Horta Sud. El dissabte i el diumenge durant tot el dia -11, 14, 17 i 21 hores- a la plaça Major hi haurà animació infantil. El dissabte a les 19 hores, a la plaça Pintor Miró, la companyia El Gran Jordiet representa l’animació infantil “Contes, llegendes i altres coses que portes en la maleta”. A la nit, a les 22.30 hores, el Grup de Ball l’Ú i Dos de Torrent i el Grup Olivar d’Alaquàs actuaran al Teatre Llar Antonià.

El diumenge a les 11.30 hores es representarà a la Sala Cívica de l’Antic mercat “Els menuts també ballen”, del grup infantil de l’Ú i el Dos i de l’Agrupació Musical i Dansa Manuel de Falla de Manzanares. A les 13 hores tindrà lloc l’espectacle Baldin Bada, del programa Platea.

Els amants de l’esport gaudiran de l’exhibició de raspall al carrer Sants Patrons des de les 17 hores. A les 19.30 en la plaça de la Llibertat actuaran el Grup de Ball de Torrent i la Escola de Danses de Xàtiva.

D’altra banda, la falla Sants Patrons realitzarà a les 19.30 hores el seu tradicional acte d’homenatge a la Senyera. A més, tots els dies hi ha programades visites a la Torre a les 20.30 i 21.30 hores.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dijous, 04 Octubre 2018 21:47

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.