El carrer Verge de l’Olivar de Torrent homenatja la seua història recuperant “el pi”

Dijous, 10 Gener 2019 10:29 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 80 vegades

Ahir es va presentar a l’habitual trobada amb els mitjans de comunicació un acte amb el qual la ciutat de Torrent recupera la seua memòria, tradicions i història. El diumenge al matí, el carrer Verge de l’Olivar, també coneguda com el Carrer del Pi, tornarà als seus orígens i el seu nom col·loquial cobrarà una altra vegada significat, ja que en la mateixa es plantarà un pi, element d’identitat d’aquesta via. L’emblemàtic carrer, que actualment compta amb una imatge renovada gràcies al projecte de reurbanització executat recentment, ja compta amb jardineres xicotetes d’oliveres, creant un espai enjardinat que enriqueix el paisatge urbà. La regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha explicat que “es tracta d’un reconeixement a tots els veïns i veïnes, a més d’un homenatge a la nostra memòria i tradicions”.

La jornada començarà a les 11.30 h amb una “cercavila de tabalet i dolçaina”. Seguidament, a les 12 h, el públic gaudirà d’uneixes “dansades”, de la mà del Grup de Ball l’U i Dos de la Llar Antoniana. A continuació, el cronista oficial de la ciutat, José Rollo Martínez, explicarà una part de la història del carrer i com ha evolucionat fins a arribar als nostres dies. En aquest sentit, la regidora de Cultura ha destacat que el Carrer del Pi és una via que té molt que comptar, posat “que en ella es trobava el límit i la muralla de l’antiga vila de Torrent”.

En el mateix lloc on es plantarà el pi es col·locarà una capsula del temps perquè els nostres veïns i veïnes del futur coneguen un capítol de la nostra història. Per a finalitzar el matí hi haurà balls populars i una degustació del xocolate torrentí i fartons.

 

Projecte de reurbanització

Després de l’execució del projecte de reurbanització del carrer Verge de l’Olivar s’ha aconseguit augmentar la qualitat urbana de l’entorn. A més, s’ha disposat d’una nova xarxa de sanejament pluvial i una nova xarxa de de aigua potable, la qual cosa ha millorat l’evacuació de les pluges. En la mateixa línia s’han dissenyat voreres més amples i accessibles, que compten amb els aspectes necessaris establits per la normativa vigent en matèria d’accessibilitat. 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dijous, 10 Gener 2019 10:31

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.