L’Ajuntament de Turís comença la canalització de l'aforament del Ràfol fins al municipi

Dijous, 21 Març 2019 09:54 Escrit per  Publicat en Turís-VAL Vist 110 vegades

L'Ajuntament de Turís ha començat la canalització que permetrà la conducció d’aigua des de l’aforament del Ràfol fins al nucli urbà garantint així el subministrament d’aigua potable a la població.

 

Es tracta d’un projecte que va fer la conselleria en 2006 i “que va patir una parada com a conseqüència de la crisi econòmica”, explica l’Alcalde, Eugenio Fortaña. “Després de més de 10 anys, amb la decisió ferma de l’actual equip de govern i després d’aconseguir els informes favorables de les administracions competents l’obra es durà a terme amb la major celeritat possible. Per garantir la seua execució hem contractat un tècnic amb la tasca exclusiva de supervisar-la”.

 

Destaca també la important reducció que ha patit el pressupost. “Després de la revisió efectuada pels tècnics s’ha rebaixat de 2.931.000 a 1.600.000 euros, i finalment amb la licitació de les obres la xifra final ha quedat en 1.270.877’ 68 euros amb el consegüent estalvi per a les arques municipals”, manifesta l’alcalde de Turís.

 

El termini d’execució està previst en sis mesos i preveu la col·locació de 10 quilòmetres de canonada de fundició i dos dipòsits amb capacitat d’un milió de litres cadascun. Tant el tipus de canonada com l’existència de dos dipòsits es tracta de millores que s’han introduït sense encarir el projecte.

 

Eugenio Fortaña manifesta la seua satisfacció, ja que “una vegada finalitze la canalització es garantirà el subministrament d’aigua gràcies als dos punts de subministrament amb què compta el poble, el del Ràfol i el de Vinyamalata”.

 

 

Informa Nou Horta. Turís

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.