El Consorci Pactem Nord premia sis empreses de l’Horta Nord amb els Distintius a la Corresponsabilitat Territorial en matèria d’Ocupació

Divendres, 05 abril 2019 10:10 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 89 vegades

Finalizat l’acte de lliurament dels Distintius Pactem Nord a la Corresponsabilitat Territorial en matèria d’Ocupació, és el moment de repassar els guardonats i guardonades per donar a conéixer les seues experiències en les diferents categories dels esmentats Distintius: bones pràctiques en inserció laboral, gestió responsable de persones, empresa igualitària en clau de gènere, entitat o empresa compromesa amb el territori, empreniment responsable i empresa integradora.

 

Les empreses Ventura Orts, Industrias Tomás Morcillo (Polycart), Disfood i Món Orxata, l’emprenedora Mary Fashion Godella i l’Associació Esportiva Rehabilitadora de Burjassot (ADERES) han estat premiats amb els distintius a la corresponsabilitat territorial que atorga el Consorci Pactem Nord. 

 

Les empreses emprenedores Bailar Descalzos i Pan de Sol, el Club de Camping el Garbí i Investigaciones y Aplicaciones Biotecnológicas també van rebre accèssits en les seues respectives categories. Van completar els guardons les mencions que van rebre la Federació de Comerços de l’Horta Nord (Facenord) en la persona del president Gonzalo Alcácer; la Federació de dones i col.lectius per la igualtat de l’Horta Nord, amb la seua presidenta Concha Alcover al capdavant; i Jaume Farré, en representació del programa Incorpora de l’obra social la Caixa, programa al qual se li va reconéixer la seua gran contribució a la inserció laboral de persones amb dificultats.

 

Els guardons es van lliurar en un acte celebrat al Centre Cultural la Marina d’el Puig de Santa Maria el 28 de març, la benvinguda del qual va córrer a càrrec del Regidor de promoció d’ocupació Marc Oriola. A més de regidors, alcaldes i alcaldesses, representants del teixit associatiu i empreses, van asistir Santiago Salvador, Vicepresident empresarial del Consell Rector del Consorci Pactem Nord, President d’ASIVALCO i de FEPEVAL, Pilar Tarragón Maicas (Secretària territorial UGT PV), Ana María García Alcolea (Secretària d’ocupació i formació, CCOO PV.), Salvador Serrano, President de l’Associació d’Empresaris del Polígon del Mediterrani, AUPIM, integrada en Pactem Nord, Natxo Costa. D.G. de comerç i consum, María Antonia Pérez León, D.G. de Treball Autònom, de l’Economia Social i de la Responsabilitat Social de les Empreses del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, Carles Fontestad, Vicepresident primer del Consorci Pactem Nord i Alcalde de Massalfassar, la D.G. d’Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones; el D.G. de Responsabilitat Social, Josep Ochoa, el responsable de Programes Socials de la Caixa, Jaume Farré, i el President del Consorci Pactem Nord i Alcalde de Burjassot, Rafa García. 

Les empreses guardonades

Ventura Orts és una empresa que porta més de 50 anys dedicada al tractament de superfícies metàl.liques i a la construcció i mecanització amb termoplàstics. Va rebre el Distintiu a les bones pràctiques en inserció laboral, que premia el seu esforç en la integració de majors de 50 anys i l’estabilitat laboral de les contractacions realitzades. 

 

Industrias Tomás Morcillo, Polycart, va nàixer en 1973 i es dedica a la fabricació de peces de plàstic per injecció així com a la producció de matriceria. Exporta a més de 25 països i disposa d’unes instal.lacions de més de 22.000 metres quadrats. El distintiu Pactem Nord  a la gestió responsable de persones se li atorga per fomentar mesures d’estabilitat laboral de la plantilla, per potenciar la conciliació de la vida laboral, personal i familiar i la formació de la seua plantilla. 

 

Disfood, distintiu a l’empresa igualitària en clau de gènere, és una empresa d’alimentació especialitzada en productes derivats de la farina com pa i pastisseria. El distintiu Pactem Nord se li atorga per la seua aposta en matèria d’igualtat i per la implantació i desenvolupament de polítiques laborals en clau de gènere.  

 

Mary Fashion Godella és un taller de costura dedicat a la confecció de peces de roba així com arreglos o transformacions de vestuari. Se li ha atorgat el Distintiu a l’empreniment responsable per la seua capacitat d’adaptació, compromís, cooperació i generositat.

 

Món Orxata naix l’any 2003 i es dedica al negoci de l’orxata i la xufa. Ha recuperat l’antiga tradició de la venda de gelats en carretons ambulants. El Distintiu se li concedeix per ser una empresa integradora, que dóna suport i contracta a dones en risc d’exclusió i víctimes de violència de gènere.

 

El moment més emotiu de la nit va ser el lliurament del premi a l’empresa compromesa amb el territori, que va rebre l’Associació Esportiva, Rehabilitadora i Social (Aderes) de Burjassot, un distintiu que van recollir alguns jugadors dels equips de bàsquet, futbol sala i natació. La seua història de superació a través de l’esport inclusiu va inspirar la pel.lícula “Campeones” dirigida per Javier Fesser, que guanyà tres goyes en els últims premis del cine espanyol. 

 

Els accèssits

Els accéssits per la gestió responsable de persones van ser per al Club de Camping el Garbí i per a Investigaciones y Aplicaciones Biotecnológicas. Bailar Descalzos i Pan de Sol van obtindre l’accéssit a l’empreniment responsable. 

 

També van ser premiats amb una menció especial la Federació de Comerços de l’Horta Nord (FACENORD) i el seu president, Gonzalo Alcácer;  la Federació d’Associacions de Dones i Col.lectius por la igualtat de l’Horta Nord i la seua presidenta, Concha Alcover; i el responsable del Departament d’Inserció Sociolaboral de la Caixa, Jaume Farré. 

 

L’acte va ser presentat per l’actriu i presentadora alcoiana Amparo Oltra.

 

 

Informa Nou Horta. Comarca

Modificat el Divendres, 05 abril 2019 10:16

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.