Impost al sol

Divendres, 18 Gener 2019 10:51 Escrit per  José Forcadell Publicat en Consultoria Pyme Vist 57 vegades

A l'octubre ens alcem amb la derogació del famós “Impost al sol”, que no, no era un impost per prendre el sol en una terrassa, sinó que era un impost per l'autoconsum d'energia renovable. Aquest “Impost al sol”, o el seu nom oficial peatge de respatler, és alguna cosa pròpia del nostre país i que no es coneix de pirineos cap amunt. De fet, Europa ha prohibit aquest tipus d'impostos.

 

El Reial decret llei aprovat elimina bona part dels càrrecs i peatges i regula l'autoconsum. No es pagarà cap impost per autoconsumir nostra pròpia energia que procedisca de fonts renovables, amb un límit d'instal·lacions de 10Kw i les superiors pagaran molt poc, llevat que siguen instal·lacions aïllades de xarxa.

 

Després, hi ha diferents maneres de consumir l'energia produïda. Es pot no abocar l'energia sobrant, bé per consum instantani o per emmagatzematge en bateries. Es pot abocar l'energia sobrant però el preu de venda d'aquesta energia (preu de mercat de productor) serà inferior al de compra, per la qual cosa de moment no s'aplica el balanç net com en altres països. També cal pensar que és lògic aquesta diferència de preu, perquè amb aquest sistema ens estalviem les bateries i ens estem aprofitant d'una infraestructura (Xarxa Elèctrica Espanyola) per a poder tindre un ingrés. Un altre tema diferent és si és just o no el preu de compra, però de moment s'entra en el preu del Pool energètic.

 

Aprofitant aquestes notícies, han eixit a la venda multitud de packs de producció d'energia solar, fins a algunes comercialitzadores es van avançar uns dies a l'anunci del RDL (amb #això no vull insinuar que tingueren informació privilegiada). Cal anar amb compte amb totes aquestes ofertes, perquè s'estan posant en el comprat multitud de plaques solars de molt baixa qualitat. Abans de fer una instal·lació consulteu amb un instal·lador o amb un enginyer, perquè segur que la relació estalvie/inversió serà més alta amb el consell d'un professional.

 

Una altra cosa que quedaria pendent, seria la reducció de l'Impost de Béns Immobles per a habitatges més sostenibles. Es podria fer com en els cotxes, els habitatges tindre el seu certificat energètic i segons dita certificada pagar més o menys IBI. Però aquest punt ho veig molt més difícil, no que es faça sinó fins i tot que s'arribe a proposar.

 

 

José Forcadell

Dtor. Tco. Forcadell Ingeniería, S.L.

Miembro Grupo ACE

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Modificat el Divendres, 18 Gener 2019 10:54

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.