El soroll en l'ambient laboral: Restaurant

Divendres, 15 Febrer 2019 12:42 Escrit per  Miguel Bernabé Publicat en Consultoria Pyme Vist 50 vegades

Des de fa un temps hem anat recopilant testimoniatges de treballadors sobre el soroll en el seu lloc de treball. Aquesta iniciativa part de poder conèixer com ens afecta el soroll en l'ambient laboral i quin millor forma que de part dels seus protagonistes:

 

Toni, Encarregat de Restaurant. Picanya - 2019

 

«Porte més de 20 anys treballant en la restauració. Vaig començar com a cambrer en diversos locals i ara sóc encarregat d'un restaurant. M'encanta la meua professió, el tracte amb els clients, oferir un servei de qualitat i fer el meu treball tan bé com siga possible. Per a mi que un client s'acomiade satisfet no és una recompensa, sinó que és l'objectiu que em marque amb cadascun d'ells des que entra.

 

En un restaurant tot és moviment: clients que entren i ixen, que s'alcen i se senten, cambrers d'un lloc a un altre, l'enrenou de la cuina, etc., i molt, molta bullícia. Però a pesar que tot aquest moviment significa treball, quan isc del restaurant necessite silenci. Després de tants anys, em continua posant nerviós tant soroll que em passa factura al final del dia.

 

Durant anys hem rebut moltes queixes del soroll que hi havia en el restaurant i mai m'hauria imaginat que tinguera una solució, ja que sempre s'ha dit que a Espanya cridem molt.

 

Fa un mes ens van proposar una solució i l'acceptem. Tots hem notat un abans i un després. El seu treball es va adaptar al que necessitàvem i va ser ràpid i eficaç.

 

L'endemà de condicionar el local, el saló estava quasi ple, vaig anar a la barra a apuntar unes reserves i per un moment vaig tindre la sensació de que s'havia anat la gent, vaig haver d'alçar la vista per a assegurar-me que els clients seguien ací.

 

Sí, és veritat que t'acostumes a viure amb soroll si no hi ha més remei, però també t'acostumes prompte al fet que hi haja vida i moviment sense necessitat d'aqueix soroll continu i tan molest de fons. L'única cosa que sent és no haver sabut abans que aqueix soroll amb el qual et resignes a conviure dia rere dia pot deixar de ser un problema.»

 

El soroll ens afecta a tots però també “tots” generem soroll: el condicionament acústic dels recintes i la conscienciació de la societat sobre la problemàtica dels ambients sorollosos, són molt bones eines per a combatre el soroll en l'ambient laboral.

 

 

Miguel Bernabé

Gerente de ACUSTICE

Miembro grupo ACE

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Modificat el Divendres, 15 Febrer 2019 12:44

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.