Entrevistem a Rafa Gil

Dimarts, 05 Març 2019 11:31 Escrit per  Publicat en Entrevistes Vist 62 vegades

Un dels equips animadors durant la passada temporada de rallyes, han sigut els germans Gil i el seu Renault Clio Sport.

 

Per a la present temporada tenen previst competir en el campionat de rallyes de la Comunitat Valenciana als comandaments d'un vehicle de primera línia, parlem amb Rafa Gil.

 

 

Com valores la passada temporada?

La veritat és que ha sigut una mica complexa per les avaries que hem patit en el **Clio, patim dos abandons en el ral·li de la Ceràmica se'ns va trencar un suport de motor a uns 12 km del final del primer tram i encara així aconseguim un bon temps però ens va impedir acabar un ral·li que segurament mereixia un podi i a la Nucia campionat d'Espanya, vam trencar una transmissió en la primera corba del segon tram cronometrat, ací prenga la decisió de vendre el cotxe i vaig estar a punt de retirar-me dels ral·lis, quan t'ocorren aquestes coses després d'haver preparat tan a consciència un ral·li, la frustració que se sent és molt forta.

 

Però en els ral·lis on us va respectar la mecànica, foreu molt ràpids no?

Si, si, sens dubte... A Xaló, Xixona i el ral·li de València hem aconseguit molt bons resultats, Xaló i Xixona són dos ral·lis que m'agraden molt, he passat moltes vegades per aqueixos trams en diferents versions i em trobe molt còmode, són trams molt tècnics potser no tant de “bon cotxe” i si de “ bones mans” com se sol dir... I el ral·li de València és el de casa i si li sumes que és memorial Javi Sanz perquè és un plus emocional.

 

 

Com prepareu cada ral·li?

“El pes de l'operació” com sempre dic, és cosa del meu germà Juan Carlos, ho mesura tot, l'es encarrega de preparar els trams, els entrenaments que són la presa de notes, quilòmetres a recórrer i estratègies.

 

Hem treballat molt en les notes i ara mateix tenim un sistema molt pràctic i que em descriu molt bé cada corba, ha costat però ara ho tenim.

 

També fem treball físic combinant amb exercicis de concentració i reacció.

 

L'automobilisme de competició és un esport molt seriós i cal prendre-li'l com a tal, com solc dir això no és “el parchís”.

 

 

Què que rivals us heu trobat i qui seran més forts en la present temporada?

Bo tots els rivals són dignes, en aquest esport no solament compta pilotar bé, compte el pressupost, la preparació de cada carrera, la mecànica sobretot i el factor sort, com rivals en el top 5 que són els que no podíem aconseguir per cotxe i altres factors, eren Santiago Carnisseria, Javier Polidura, Santiago Cañizares amb el Porxe, o els nostres companys d'escuderia Roberto Tolosa amb el Subaru... Miguel García amb el Megane que és dels pilots més ràpids que he conegut, després amb els quals ens hem barallat més de tu a tu han sigut els Clio de Basilio Cano, Genitin, Óscar Donet i els Germans García Ramos que amb el Hyundai Accent fan meravelles, també haurem de tenir molt en compte per a aquesta temporada és Óscar Ortola un pilot rapidíssim que enguany compta amb un bon cotxe i assegurança que algun equip sorprenent.

 

El que té de bo els ral·lis és que tots ens portem bé i som amics però #això sí, amb el casc llevat.

 

 

Què us ofereix la present temporada?

Bé, després de vendre el Clio no ho tenia res clar, la idea era parar però ara estem treballant com mai per a tirar avant un projecte important, amb un cotxe de la categoria R2, ja tenim signat la major part del pressupost necessari i ja només falten uns serrells, que esperem tancar en els pròxims dies i presentar el cotxe i els nous patrocinadors que són els qui fan possible el projecte i als qui estaré eternament agraït.

 

 

Per a quan el debut i amb quécoche?

El debut serà a principis d'Abril en el ral·li de Xaló, finalment hem descartat el ral·li de Gandia, no podíem provar el cotxe abans del ral·li i eixir a córrer sense conèixer un cotxe ja diguem “seriós” perquè no era la millor opció, tindrem un programa de cinc ral·lis:  Xaló, Xixona, Ceràmica, La Nucia i València. Sense descartar fer alguna prova fora de la Comunitat Valenciana.

 

El cotxe, el decidirem en els pròxims dies, però si que et puc dir que serà de la categoria R2, amb un equip de garanties.

 

 

Un plaer i molta sort per a la present temporada.

Gràcies a vosaltres per cobrir les nostres participacions i rampell ens veiem en la presentació de l'equip.

Modificat el Dimarts, 05 Març 2019 11:56

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.