Alfredo Sancho Castillo: “Les Falles són un estil de vida per a les persones que les viuen els 365 dies de l'any”

Dimecres, 13 Març 2019 14:23 Escrit per  César Fernández Publicat en Entrevistes Vist 77 vegades

Alfredo Sancho Castillo ha sigut reelegit president de la Falla Avinguda Segon Tram en el 40 aniversari de la seua fundació. El president, de 30 anys, compagina la seua passió pel món faller amb la seua professió de cuiner.

 

Què significa per a tu haver sigut reelegit com a president de la Falla Avinguda Segon Tram en el 40 aniversari de la seua fundació?

Sincerament, el motiu pel qual em vaig presentar per a ser reelegit com a president no era el 40 aniversari. La gent que em coneix sap el que m'agrada el món de les falles. Després de veure durant dos anys que la meua comissió anava creixent i consolidant-se pel que fa a les falles de Torrent, la meua moral em deia que havia de continuar per a continuar pujant cap al més alt. Tenim molt clar que no podem arribar a certs nivells, però l'any que ve continuarem lluitant per a continuar creixent. 

 

Quins actes heu realitzat per a commemorar el 40 aniversari?

A La Plaça dels Jutjats, hem fet una gal·la homenatge per a tots els representants d'aquests 40 anys.

 

Quines millores heu incorporat enguany respecte a l'any anterior?

Enguany debutem en teatre infantil i en obra llarga. En totes les activitats en les que que participem, posem tota la nostra força i afecte per a obtenir bons resultats. 

 

Sou una falla amb bastant activitat fallera, ja que, a més de jugar al futbol, feu teatre i playbacks. Consideres que, a part d'una senya d'identitat del poble valencià, les Falles són un estil de vida en el qual es viu de ple el sentiment de pertinença a una comunitat? 

Sí, les Falles són un estil de vida per a les persones que les viuen els 365 dies de l'any, perquè al final, deixes molts moments de la teua vida personal per a treballar per a la falla. 

 

Quantes persones formen part de la vostra falla?

En l'actualitat tenim un cens de 412 fallers, dels quals, 152 són infantils i 260 adults. Que cada any la comissió continue creixent és perquè les coses s'estan fent bé. D'aquesta forma veiem recompensats tots els esforços que durant l'exercici fem per a poder participar en totes les activitats que s'organitzen.

 

Quin és el lema de la vostra falla?

La nostra falla infantil, de l'artista Manuel Martínez Reig, porta per lema “Mami no tinc por” i la major, de Sergi Musoles Ros, té per lema “Bon Appetite”.

 

Quin tema satíric tracta el vostre monument faller? 

La política actual a nivell estatal, provincial i municipal.

 

Podries posar algun exemple?

Una escena de la falla parla sobre les pròximes eleccions.

 

Què penses que ens brindaran aquestes Falles 2019?

De moment, tenim un molt bon sabor de boca, ja que hem arreplegat importants premis en diversos concursos en els que hem participat: Primer Premi de Teatre en Obra Llarga, acompanyat del de millor actor, millor actriu de repartiment i millor direcció. En el Cant de l’Estoreta també eixim contents amb el Segon Premi al Conjunt, Segon Premi al Xiquet més Típic i un Tercer premi al Cant. A més, ens portem el Quart Premi en la cavalcada infantil. Un bon colofó per a aquestes Falles, seria aconseguir premis amb els monuments i l’ornat.

Modificat el Dimecres, 20 Març 2019 09:44

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.