Enterocolitis crònica / diarrees cròniques

Divendres, 09 Novembre 2018 11:46 Escrit per  Germán Cervera Publicat en Veterinària Vist 101 vegades

Les diarrees és un dels símptomes més freqüents pels quals nostres mascotes visiten al veterinari. No sempre és senzill arribar a un diagnòstic definitiu. El diagnòstic i tractament dependrà del tipus de diarrea i de la durada d'aquesta, prenent una part molt important una alimentació adequada. 

L'enteritis o colitis és una inflamació de l'intestí prim o gruix respectivament. Les diarrees poden ser d'origen agut resolent-se normalment de forma espontània o d'origen crònic on la causa més freqüent en gossos en la malaltia inflamatòria intestinal. Aquest últim cas consisteix en la inflamació de la mucosa intestinal amb etiologia indeterminada. A part de les diarrees en les enterocolitis també poden estar associats a vòmits, pèrdua de pes o sagnat en la femta. 

Quant a les diarrees cròniques, són més complicades i no es resolen soles. S'ha de seguir un protocol diagnòstic per a anar descartant totes les possibles causes. Cal descartar paràsits intestinals, infeccions bacterianes, patologies sistèmiques (renals, hepàtiques, pancreàtiques), processos neoplàsics… Per a això es realitza una sèrie de proves en les quals inclou un hemograma, una bioquímica, radiografies abdominals, ecografia abdominal i anàlisi fecal. 

Una vegada descartades les causes anteriors en moltes ocasions és necessari la presa d'una biòpsia intestinal mitjançant endoscòpia per a confirmar o descartar la malaltia inflamatòria intestinal ja que la causa és d'origen indeterminat. La biòpsia ens servirà per a classificar el tipus d'inflamació i donar un tractament més específic. 

A l'hospital Torrent Grup Veterinari som especialistes en Endoscòpia i realitzem habitualment colonoscòpies i gastroduodenoscopias per a arribar a un diagnòstic definitiu i de forma no invasiva d'aqueixos problemes crònics.

 

Germán Cervera, veterinari.

Grup Veterinari Torrent

C/ Padre Méndez, 134 · Torrent

Telèfon: 96 158 17 40

Modificat el Divendres, 09 Novembre 2018 11:48

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.