Lambda celebra el Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia amb un seguit d'actes reivindicatius a València

Dimecres, 16 Mai 2018 19:04 Escrit per  Publicat en València Vist 172 vegades

Lambda celebra el Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia el dijous 17 de maig amb el llançament d'una campanya que fa èmfasi en les situacions de marginació i violència viscudes per persones LGTBI. A més, a la vesprada Lambda se sumarà a l'acte organitzat per l'Ajuntament de València a la plaça del Mercat on es representarà una obra de teatre basada en la vida de Margarida Borràs.

La campanya de xarxes socials es titula "Els drets LGTBI són drets humans" i està composta per una sèrie de sis imatges que mostra situacions d'odi i intolerància viscudes per persones del col·lectiu residents a diferents parts del món. Hui en dia encara hi ha multitud de formes de violència contra estes persones, sent la LGTBIfòbia un fenomen global amb particularitats derivades de les característiques de la societat que fan que cada individu patisca de manera diferent.

Esta iniciativa busca solidaritzar-se amb aquelles persones que han deixat o perdut tot en els seus països d'origen buscant un lloc millor on poder viure en llibertat. En este sentit l'actual Govern d'Espanya és insensible a la realitat de les persones refugiades LGTBI. Per tant encara queda molt per fer perquè encara no hem aconseguit la normalització plena de la diversitat sexual i de gènere, sobretot per culpa del masclisme, la serofòbia i LGTBIfòbia.

La campanya serà llançada a través de les xarxes socials de Lambda el dijous al matí. Ja per la vesprada, Lambda s'unirà a la celebració organitzada per l'Ajuntament de València a les 19.15 hores a la plaça del Mercat. L'acte s'iniciarà amb la lectura del manifest Lambda del Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia per part del vocal de suport legislatiu, Àlec Casanova, un text que se centrarà en la situació de les persones trans. Posteriorment la companyia amateur Transpasando Fronteres interpretarà l'obra 'Transportándonos al pasado: Margarida Borràs'.

 

Primer centre de la xarxa de 'Escoles Segures'

Paral·lelament a la celebració del Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, Lambda i la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) han reconegut el compromís i responsabilitat de l'IES de Tavernes Blanques amb la formació d'una ciutadania educada en valors del respecte a la diversitat. Es tracta del primer centre de la Comunitat Valenciana que rep el segell del programa estatal "Escoles Segures" de FELGTB, de la qual Lambda forma part.

El reconeixement s'ha fet efectiu mitjançant el lliurament d'un diploma acreditatiu als responsables del centre educatiu el dimecres 16 de maig a les 9.00 hores. El programa "Escoles Segures" busca una coalició que incloga estudiants, mestres/es, i administradors/es dins l'àmbit educatiu a través de col·legis i instituts. Al llarg del present mes també seran reconeguts els següents centres: l'IES Gonzalo Anaya de Xirivella el 21 de maig, el CEIP Miguel de Cervantes de Xirivella el 22 de maig, l'IES Oleana de Requena el 24 de maig i l'IES Bovalar de Castelló el 30 de maig.

 

 

Informa Nou Horta. Valencia

Modificat el Dimecres, 16 Mai 2018 19:06

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.