La Fe de València col·labora en una activitat culinària per a pacients amb malalties metabòliques

Dimecres, 11 Juliol 2018 14:07 Escrit per  Publicat en València Vist 120 vegades

La Unitat de Nutrició i Metabolopatías de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha col·laborat en l'organització d'una activitat formativa sobre la preparació culinària d'aliments hipoproteicos en l'espai “Food and Fun” de València destinada a pacients amb patologies rares del sistema metabòlic.

El curs ha comptat amb la presència de 26 persones, entre pacients amb metabolopaties així com familiars. Els i les pacients que han assistit pateixen patologies rares del sistema metabòlic com la malaltia de xarop de arce, acidemia propiónica, fenilcetonuria, aciduria glutárica, homocistinuria i trastorns del cicle de la urea, entre unes altres.

Segons el doctor Isidro Vitòria, cap de la Unitat de Nutrició i Metabolopaties de la Fe, “és molt important que les i els pacients adults, així com infantils i els seus cuidadors i cuidadores coneguen la les noves formes culinàries que ajuden a un millor compliment de la dieta i s'eviten transgressions dietètiques que puguen conduir a descompensacions metabòliques greus”.

L'activitat ha sigut desenvolupada per dietistes-nutricionistes de la Unitat de Nutrició i Metabolopaties, Verónica Vélez i Sergio Calderón, amb l'ajuda dels pediatres de la Unitat, Patricia Correcher i Isidro Vitòria.

Aquesta unitat està acreditada com a Referència en el Sistema Nacional de Salut pel Ministeri de Sanitat (CSUR) en aquestes patologies rares. L'activitat ha comptat amb la col·laboració de Nutricia Metabòlics.

 

 

Informa Nou Horta. Valencia

Modificat el Dimecres, 11 Juliol 2018 14:09

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.