Més de 6.500 persones visiten la Diputació de València amb motiu del 9 d’Octubre

Dijous, 11 Octubre 2018 11:04 Escrit per  Publicat en València Vist 110 vegades

Un total de 6.600 persones han visitat la seu central de la Diputació de València amb motiu del 9 d’Octubre, en el marc del programa ‘Palaus Oberts’, en el qual la corporació provincial participa juntament amb la Generalitat. Un any més, les valencianes i valencians han tingut l'oportunitat de descobrir el patrimoni d'una institució amb més de 200 anys d'història.

Les visites a la Diputació es van concentrar durant la vesprada del Dia de la Comunitat Valenciana i el cap de setmana previ al 9 d’Octubre. El propi president de la corporació, Toni Gaspar, va exercir d'improvisat guia d'un grup d'entre 20 i 30 visitants, als quals va acompanyar en el recorregut per diferents estades de la institució explicant-los els fets històrics més rellevants i el valor patrimonial dels palaus de la plaça Manises.

Precisament els patis gòtics dels palaus de la Batlia i la Scala són un dels principals reclams d'una visita que també ha inclòs el Saló de Plens, el despatx del president i el Saló de Reines, on al llarg d'aquests dies s'ha pogut veure la cadira d’or en la qual es van asseure, entre altres, Alfonso XIII i Niceto Alcalá Zamora; el Llibre d'Honor i la vara de comandament de la institució.

La celebració del 9 d’Octubre és un bon moment per a visitar un dels edificis amb més història de València, encara que les portes de la Diputació romanen obertes a la ciutadania tot l'any, bé a través de visites escolars organitzades, en programes com ‘Açó és la Dipu’ o ‘Els dimecres ens veiem a la Dipu’, o en recorreguts personalitzats que poden sol·licitar-se al servei de Protocol de la corporació provincial.

 

Informa Nou Horta. Valencia

Modificat el Dijous, 11 Octubre 2018 11:06

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.