InicioHorta NordAlboraiaFestivitat de les creus de maig a Alboraia

Festivitat de les creus de maig a Alboraia

Durant el mes de maig a Alboraia es fa, a càrrec de les germandats de Setmana Santa i de la Junta Local, les Creus de maig, una tradició que s’ha incorporat al bagatge cultural d’Alboraia. Les germanors col·loquen, normalment en la porta de les seues seus, aquests monuments florals i es canten “mayos” pels carrers del centre històric.

La parròquia de La nostra Senyora de l’Asumpsió d’Alboraia, a través de la Junta Local de la Setmana Santa, ha organitzat per a la nit del dijous, un recorregut per les set Creus de Maig del municipi, que seran beneïdes en un acte amenitzat pel cant dels tradicionals “mayos” a la Verge.

El recorregut començarà a les 23 hores en el temple parroquial, amb un cant a la Verge, i seguirà en la plaça de la Constitució, amb el cant a la Creu parroquial i la seua benedicció, segons ha indicat avui a l’agència AVAN el rector i arxipreste José Vicente Olmos, que beneirà les set creus que s’instal·laran en la població.

Així mateix, el recorregut continuarà amb el cant a la musa de la Societat Musical i, posteriorment, la benedicció i cant de “mayos” a les altres sis creus d’Alboraia, és a dir, les de la Germandat de la Vora Creu i les de les Germandats de l’Hort de La nostra Senyora de l’Esperança, del Sant Sepulcre, de la Santa Faç, de la Puríssima Sang i del Santíssim Crist de la Providència, per a concloure a la una de la matinada.

 

Món Gran també celebra les creus de maig

El centre dirigit a persones amb discapacitat Món Gran d’Alboraia celebra la festa de les creus de maig adornant amb una gran creu, feta a mà, les dependències del centre de benestar social, en la calle Pintor Peris Aragó número 33, del municipi.

Es tracta una creu adornada amb flors de paper de seda i cartó i un mural que emula una vidriera.

Aquest centre, a través de tallers, excursions, gimnàstica a través d’esport adaptat, visites culturals, treballa la millora de l’autoestima, la psicomotricitat i la integració perquè a través de la participació aconseguisquen la seua autonomia personal.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments