InicioHorta NordBurjassotCompromís per Paterna presenta una moció perquè es faça un conveni entre...

Compromís per Paterna presenta una moció perquè es faça un conveni entre el consistori i el Ministeri de Defensa

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “el municipi podria ser molt diferent si les instal·lacions i equipaments militars que hi ha al barri de Campament foren per a l’ús de la ciutadania. Per això considerem que han de convertir-se en equipament dotacional per al poble, mitjançant un conveni d’adquisició gratuïta entre el consistori, el Ministeri de Defensa i l’INVIED. Un procés que passarem per l’evident participació ciutadana”.

“Així, al ple de febrer portem una moció a partir de la qual es podria començar a fer realitat l’augment de l’equipament dotacional públic del municipi amb part de les instal·lacions militars. Parlem de moltes infraestructures que estan infrautilitzades o directament sense utilitzar. I que poden oferir moltes possibilitats a la ciutadania”. 

Segons explica Ramón, “hem de tindre en compte que el centre urbà de Paterna té un quart del seu espai ocupat per les instal·lacions militars, hui pràcticament en desús, justament perquè l’estratègia d’anteriors governs estatals ha anat eliminant  les instal·lacions militars dels centres urbans”.

“En anteriors legislatures ha hagut converses i anuncis grandiloqüents, així com idees fantàstiques d’obtindre dits espais de forma gratuïta, quan el ben cert és que el Ministeri de Defensa xifra en la rentabilització d’antigues instal·lacions militars la manera de compensar la caiguda pressupostària i l’encariment per la major tecnificació dels compromisos dins de l’OTAN”.

“Instal·lacions esportives, allotjament de serveis socials, menjador social, espais culturals, sanitaris i/o educatius, a més de zones verdes, són les possibles potencialitats que ens ofereixen les instal·lacions ja existents i actualment en propietat del Ministeri de Defensa. Utilitzar aquestos espais faria que, per exemple, alliberàrem la residència que és ara el menjador social. O tants altres locals pels quals l’ajuntament està pagant lloguer”, conclou Ramón.

 

 

Informa Nou Horta. Burjassot

 

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments