InicioHorta NordBurjassotEU esmena els pressupostos per a garantir pa, casa i dignitat als...

EU esmena els pressupostos per a garantir pa, casa i dignitat als veïns de Burjassot

Esquerra Unida ha presentat una bateria d’esmenes als pressupostos de l’Ajuntament de Burjassot amb la finalitat de dur a terme el seu programa d’emergència “Pa, treball, casa, serveis públics i llibertat”.

La formació d’esquerres planteja la creació d’un parc públic d’habitatges en lloguer social amb una partida de 100000 euros que salvaria a unes 65/70 famílies del poble; habilitar 200000 euros per a desenvolupar un programa de menjar a domicili que ajudaria a 400 persones sense recursos, evitaria humiliacions i previndria problemes de salut; destinar 70000 euros més per a evitar corts de llum i aigua a veïns del municipi i un pla de promoció de l’ocupació de 94885,42 euros.

EU pretén finançar estes mesures, que tenen un cost total de 464885,42 euros, suprimint la partida reservada per a subvencions als partits polítics (38500€); reduint un 10% el salari als regidors i assessors (44385,42€); suprimint la pujada de 300000 euros per a despeses de l’IMCJB prevista en la proposta de l’equip de govern; reduint el cost dels festejos (32000€) i utilitzant software lliure per a no augmentar la inversió en informàtica (50000€).

José Camarillas, candidat de la coalició a l’alcaldia, crítica que els pressupostos es vullguen aprovar sense haver donat ni una setmana de marge a l’oposició per a preparar alternatives. No obstant això, defensa la viabilitat del seu pla. “Amb estes mesures podem rescatar de la pobresa, de forma digna, a unes 900 persones de Burjassot i incentivar la creació de llocs d’ocupació. No són una utopia. Es poden ficar en marca al dia següent de que els pressupostos entren en vigor. Només fa falta tindre voluntat política. I en maig, quan arribem al govern, ho demostrarem.”

Per la seua banda, Alicia Moreno, portaveu d’EU, assenyala  que “encara que algunes competències depenguen de la Generalitat, l’ajuntament no pot mirar a un altre costat mentre els nostres veïns es moren de fam i fred” i avança que en els pressupostos de 2016, quan finalitzen alguns dels contractes dels serveis externalitzats, podran duplicar les partides destinades a aquest pla d’emergència.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments