InicioHorta NordFoiosEntrevista a Sergi Ruiz, nou alcalde de Foios

Entrevista a Sergi Ruiz, nou alcalde de Foios

Sergi Ruiz, candidat a l’alcaldia de ‪‎Foios‬ per COMPROMÍS i tot el col·lectiu valencianista d’esquerres que encapçala, valora de manera molt positiva les reunions que van mantenir amb els representants del PSOE, Volem i Ciudadanos.

L’ambient en què van transcórrer i la sintonia entre els diferents partits va ser alta i molt cordial, la qual cosa facilità el manament de canvi que els ciutadans i ciutadanes de Foios van expressar en les eleccions municipals del passat 24 de Maig.

Finalment, la nit del passat dimarts 9 de juny de 2015, vam assolir un acord històric on els futurs membres vam assumir les seues responsabilitats per a governar l’Ajuntament de Foios els propers 4 anys.

En Nou Horta, hem entrevistat al nou alcalde de Foios, Sergi Ruiz (Compromís), perquè ens responga una sèrie de preguntes sobre la nova legislatura.

 

ENTREVISTA

Què creieu que espera la població de vosaltres?

El resultat de les eleccions municipals del 24 de maig mostra la voluntat de canvi polític i la necessitat de regeneració de la vida pública, la transparència i la participació política. És un escenari nou i de canvi que cal assumir perquè no es pot decebre les esperances dels ciutadans de Foios que han dipositat la seua confiança i il•lusió en tots nosaltres. 

Quins canvis penseu realitzar, d’aquells que considereu més significatius? Quins projectes continuareu mantenint?

El govern que formem els PSOE, VOLEM i COMPROMÍS permet expressar millor els principals valors de la democràcia i suposa una aposta decidida pel pluralisme polític. Un dels primers efectes de l’exercici del govern compartit és que la societat obté majors explicacions sobre l’acció del seu govern. 

És evident que s’han de fer canvis. Cal dotar la institució d’una millor comunicació amb els ciutadans perquè la transparència siga eficaç. Cal fomentar la participació des dels diferents Consells de Participació, els ciutadans han de sentir-se partícips de les decisions per això farem que els pressuposts siguen participatius. Durant la present legislatura s’ha d’acabar el PGOU, perquè l’actual està molt desfasat i hem d’actualitzar l’urbanisme al nostre poble, cal sumar les noves sensibilitats de respecte amb el medi ambient i fomentar l’ús de les noves energies.

Quin és el principal objectiu per a aquest nou mandat?

La credibilitat a llarg termini es vorà en els acords i en les decisions socials, econòmiques i culturals que prenga el govern municipal si són impulsades per un equip que assumisca com a objectiu l’estabilitat del govern i les seues polítiques.

Un govern que prioritze en estos moments de crisi aquelles persones i famílies que pitjor ho passen, no hem de permetre que ningú quede exclòs. En la mesura que l’ajuntament puga ha de fer una política econòmica que promoga l’ocupació a més ha d’afavorir els sectors econòmics respectuosos amb el medi ambient.

Quina penseu que serà la principal característica que diferencie el govern anterior del que ara comença?

La transparència és l’objectiu principal, hem de guanyar de nou la confiança dels ciutadans per a la política, per això hem de prioritzar un marc institucional estable i durader, que promoga regles de joc acceptades per tots i que contemple la participació dels ciutadans. 

Què opineu d’aquest nou canvi polític que s’està produint en la major part de les poblacions?

El canvi que s’ha produït és el resultat de les polítiques que al llarg d’estos anys ha fet el PP, especialment en esta última legislatura. Els ciutadans han vist com el PP s’ha allunyat cada vegada més de les demandes de la    ciutadania. El deteriorament de l’ensenyament públic, la sanitat i la falta de sensibilitat en les polítiques de dependència, si a més d’això li sumem la corrupció i la incapacitat del PP per frenar-la, és lògic que la ciutadania haja demanat d’una manera tan contundent un canvi polític, per això els ha llevat totes les responsabilitats que tenien. 

Com definiríeu l’estratègia política que portareu a terme?

La nostra idea és la de sumar, som un govern que el formem tres partits, i desitgem que la majoria de les decisions que prenga la corporació siguen fruit de l’acord de la majoria de les forces que formem part del nostre ajuntament.  Ens agradaria que les gran decisions, per exemple el PGOU, foren preses amb la màxima participació del veïns de Foios i per descomptat que ningú quede fora del sistema per  qüestions econòmiques.

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments