InicioHorta NordMelianaLa major part dels rebuts a Meliana de l’IBI baixen

La major part dels rebuts a Meliana de l’IBI baixen

Durant l’agost, l’Ajuntament de Meliana, per mitjà de la Diputació de València, ha girat el primer rebut corresponent a la contribució urbana (IBI) del 2016. Els rebuts de la major part dels béns immobles han disminuït, tal com ja havia explicat l’equip de govern en diverses ocasions. Només han tingut un xicotet increment els rebuts corresponents a les vivendes d’ús residencial amb un valor casdastral inferior a 44.798,82 €. Precisament aquelles que no han patit la penalització, durant quatre anys (2012-2015), de l’increment del 6% que va aprovar per a Meliana el govern de l’Estat de Mariano Rajoy (PP), dins de les mesures per a reduir l’objectiu del dèficit estatal fixat per la Unió Europea.

Com recorda la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda, Maria Pilar Asensio, “el padró de l’IBI per al 2016 suposarà una reducció en la recaptació municipal d’uns 65.000 €, i se situarà en 2.575.640 €. És a dir un 2,5% menys que al 2015, fet que demostra clarament que enguany es reduïx la pressió impositiva sobre els melianers i les melianeres”. De la mateixa manera, per part de la responsable de l’àrea es recorda que “la previsió del govern municipal, dins del marc pressupostari, és continuar reduint de manera progressiva el quoeficient municipal de l’IBI fins a situar-lo, en esta legislatura, en el 0,69%”. Per al 2016 és del 0,74%.

D’acord amb les dades del Ministeri d’Hisenda, del 2008 al 2014 els ingressos del padró de l’IBI a Meliana van augmentar un 56%, en passar de 1.880.195 € a 2.937.282 €. Com diu la regidora, “la pressió impositiva a Meliana en este període de crisi econòmica fou desproporcionada, per això cal portar-la a criteris més raonables que permeten continuar la rebaixa i, alhora, mantindre l’estabilitat pressupostària (ingressos-despeses) i el compliment de la regla de gasto que ens exigix el govern central”. 

Asensio explica també que “precisament l’incompliment de la regla de gasto durant el 2015 ha obligat l’Ajuntament a ponderar la baixada de l’IBI d’una manera escalonada”. Un incompliment que, d’acord amb l’informe de l’interventor municipal va tindre tres causes. Una, la incorporació als pressupostos del 2015 de 175.000 € -no previstos pel govern anterior del PP- per a les actuacions en la compra de la casa cantonera del c/ Sol-c/ Garrigosa, ara ja enderrocada. La segona, la major despesa, en 210.000 €, en els capítols I i II de personal i despesa corrent, bàsicament per la major despesa realitzada pel govern anterior abans de les eleccions i per l’obligació de pagar al 2015 part de la paga extra del 2012 del personal de l’Ajuntament que el govern central va suprimir al seu dia. El dit incompliment també es va produir per una baixada excessiva de l’IBI mateix, en un sol any, el 2015, que va suposar una disminució de 248.848,19 € en els ingressos.

Finalment, la regidora reitera que “este incompliment del 2015 ha tingut conseqüències i ha obligat l’Ajuntament d’una banda a reajustar l’IBI i, de l’altra, a fer un pla econòmic financer per a complir la regla de gasto en el 2016” Això ha suposat deixar com a no disponibles 100.000 € en els pressupostos del 2016, previstos per a inversions en vials públics.

 

Informa Nou Horta. Meliana

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments