InicioHorta NordMelianaOrientació laboral des de l’Ajuntament de Meliana

Orientació laboral des de l’Ajuntament de Meliana

L’Ajuntament de Meliana ha reforçat el servici d’orientació laboral per a persones desocupades de llarga durada gràcies a la subvenció del programa EMCOLD del SERVEF, d’un import de 25.000 euros. Això ha permés la contractació de dos orientadors per als pròxims 6 mesos.

Com explica el regidor de Foment de l’Ocupació i de Foment Econòmic, Joan Orts, “l’objectiu és millorar l’ocupabilitat i afavorir la inserció laboral de les persones desocupades de llarga durada del municipi, que són ateses prèvia remissió per part de l’oficina del SERVEF”. Se les atén dissenyant un itinerari personalitzat d’inserció. L’itinerari comprén diferents fases: diagnòstic, desenvolupament amb actuacions d’identificació d’alternatives professionals, accions d’informació sobre formació, orientació sobre aspectes personals, recerca de treball per Internet i una última fase de recerca activa de treball i seguiment de l’usuari. A més, es farà preparació per a superar les entrevistes personals i altres processos de selecció i de suport en l’elaboració dels currículums i cartes de presentació.

Cal tindre en compte que este grup de persones desocupades (més d’un any sense faena) és un dels que tenen més complicada la reinserció laboral, i moltes d’estes persones ja han esgotat les prestacions per desocupació, per la qual cosa es troben en una situació econòmica i social difícil. El servici s’oferix a les dependències de l’Agència de Foment Econòmic del carrer la Font.

Les accions per al foment de l’ocupació impulsades des de l’Ajuntament han contribuït al descens de les xifres de desocupació a Meliana. Des de juny del 2015 a desembre del 2016 hi ha 156 persones desocupades menys, en passar de 1.046 a 890. Tot i això, afirma Orts, “les xifres continuen sent molt elevades i preocupants, i en molts casos és una situació que s’allarga en el temps. Per això des de l’Ajuntament insistirem en este tipus d’accions i programes”. 

El responsable incidix en el fet que “el govern municipal de Meliana ha anat desplegant des de l’inici de la legislatura diferents accions per a pal·liar la problemàtica de la desocupació a la localitat dins del marc d’un primer pla d’ocupació local. Així, des de l’estiu s’han generat més de huitanta contractacions temporals des de l’Ajuntament mateix”. Ara, a banda de l’EMCOLD, també s’ha adherit a altres programes de foment de l’ocupació com són l’EMCORP i el Salari Jove, amb la contractació de dos auxiliars administratius que atenen en els diferents departaments municipals; i un llicenciat en Econòmiques per a reforçar l’Agència de Foment Econòmic. I en les pròximes setmanes s’activarà el pla d’ocupació conjunt de les tres administracions, Ajuntament, Diputació i Generalitat.

 

Informa Nou Horta. Meliana

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments