InicioHorta NordMuserosEls bous al carrer serán BIC en març

Els bous al carrer serán BIC en març

El conseller de Governació i Justícia, Luis Santamaría, ha assegurat que els bous al carrer seran declarats bé d’interés cultural en el mes de març, abans que acabe el període de sessions de les Corts. El conseller ha fet este anunci durant l’assemblea general ordinària de la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana que es va celebrar a Museros. 

Santamaría ha destacat que la Llei de Reconeixement, Protecció i Promoció de les Senyes d’Identitat del Poble Valencià, que inclou esta protecció, «tirarà avant gràcies al suport decidit i sense complexos del partit en el govern de la Generalitat, un fet que demostra que continuem apostant per la tradicionalitat dels bous al carrer, ja que entenem que formen part de la nostra cultura, la nostra tradició i idiosincràsia». 

«Reflex d’esta tradicionalitat és el fet que, actualment, a la Comunitat Valenciana hi ha més de 650 penyes de bous al carrer, compostes per uns 40.000 penyistes. Açò demostra el gran arrelament que estos festejos tenen al nostre territori», ha indicat. A més, ha afirmat que els bous al carrer són un mitjà de vida per a moltes famílies, ja que generen un impacte econòmic anual de 46,5 milions d’euros entre tots els sectors que intervenen en estos festejos. Per tant, els bous al carrer suposen un element dinamitzador de l’economia, ja que generen més de 25.000 llocs de treball en els sectors hostaler, sanitari i ramader. «Per tant, la seua celebració és més que un espectacle, ja que produïx i distribuïx riquesa i genera llocs de treball», ha apuntat. 

Santamaría ha volgut destacar que la protecció i la defensa que la Generalitat fa dels festejos taurins tradicionals, «i així ha quedat demostrada a través de la Llei de Reconeixement, Protecció i Promoció de les Senyes d’Identitat del Poble Valencià, en l’article 6 de la qual se’ls reconeix com una de les nostres senyes d’identitat. 

Així mateix, en l’Observatori de Senyes d’Identitat s’ha inclòs un representant de la Federació de Penyes Taurines. Per tot això, el conseller ha assenyalat que, des de la Generalitat, «entenem que l’aposta per la defensa i la promoció dels festejos taurins ha d’anar unida a la millora en la seguretat i la minimització de riscos», i hi ha afegit que la normativa «s’ha actualitzat i millorat fins en sis ocasions en els últims quinze anys». Així doncs, segons Santamaría, per a continuar amb l’esforç de millorar la seguretat dels participants i dels animals, «vam proposar l’elaboració d’un nou reglament de bous al carrer» en què s’inclouen totes les aportacions fetes per les entitats representants d’estos festejos. 

«Un dels aspectes principals consistix en el fet que es considere la tradició taurina de bous al carrer com una tradició universal, patrimoni de tota la Comunitat Valenciana i no atomitzada per municipis. A més, es reduïxen els tràmits administratius perquè puguen autoritzar-se, entre altres coses», ha conclòs.

Informa Nou Horta. Museros

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments