InicioHorta NordPaterna600 persones marxen per La Mola per reclamar la seua protecció i...

600 persones marxen per La Mola per reclamar la seua protecció i contra Puerto Mediterráneo

A les 10:20 eixia la marxa que ha travessat Paterna per endinsar-se pel paratge natural de la Mola. S’ha fet una parada en el denominat “paredón d’España”, on moriren afusellats centenars de valencians a mans dels franquistes on s’ha fet un parlament en la memòria d’aquells homes i dones que donaren la vida per una societat més justa, lliure i igualitària.

La marxa ha continuat paral·lela al barranc de l’endolçà i molt prop de la cova de la mel, paratges amb molta història a Paterna.

Al voltant de la urbanització de la Pinaeta, el regidor de Compromís per Paterna, Carles Martí ha fet un parlament per explicar de quina manera afectaria el projecte especulatiu de Puerto Mediterráneo a barris com Lloma Llarga, que acabaria assetjada de vials i una bassa de laminació. O la Pinaeta que quedaria pràcticament dins del pàrquing del macro centre comercial.

La marxa que ha comptat amb la participació de tots els partits d’esquerra de Paterna i moviments socials locals, a comptat també amb la presència de comerciants de Paterna, Burjassot i Benimàmet.

Prop del centre esportiu del K-7 la marxa s’ha ajuntat amb les columnes que venien de Sant Antoni de Benaixeve, Burjassot, Godella i Rocafort. A la pinada de la zona dels “pixadors” s’ha fet un esmorzar i un alto en el camí i s’han fet parlaments per part del representant de Paterna Respira, Jose Ordoñez qui ha posat en dubte l’autenticitat dels informes que aporta el promotor britànic del projecte amb dades manipulades i conclusions errònies.

El diputat autonòmic de Compromís Juan Ponce ha valorat com a molt positiu l’èxit de participació i ha remarcat la necessitat de mobilització social per tal de pressionar a les institucions. Per a Juanma Ramón, qui també ha parlat als assistents, “és necessari preservar el nostre comerç i protegir-lo de les grans corporacions que per a res ens portaran progrés ni treball a Paterna, ans al contrari es carregaria el teixit comercial i empobriria encara més el nostre poble.” També han parlat la portaveu municipal de Podem i el Coordinador Local d’EU.

La marxa ha acabat al cim de la Mola, on els manifestants han pogut gaudir de les vistes, ja que des d’aquest indret es pot vore la mar, la Calderona, Calicanto i la serra de Corbella. Allí la comitiva s’ha dissolt i ha començat la tornada per diferents camins cap a cada barri, posant de manifest que la Mola pot ser un pulmó verd vertebrador dels diferents barris de Paterna.

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments