InicioHorta NordPaternaCompromís per Paterna aconsegueix reduir al mínim legal l’Impost de Construccions i...

Compromís per Paterna aconsegueix reduir al mínim legal l’Impost de Construccions i Obres (ICIO)

El grup municipal de Compromís per Paterna va presentar el passat mes d’octubre una bateria de propostes que buscaven la recuperació del patrimoni arquitectònic històric paterner. Entre estes mesures estava la necessitat de recuperar i protegir el Molí del Batà i la incentivació a la rehabilitació de Patrimoni Històric paterner protegit mitjançant la reducció d’impostos municipals en les obres de rehabilitació.

La primera mesura proposada per Compromís per Paterna, la del Molí del Batà, ha acabat sent presentada als fons FEDER dins el Pla Actua com a projecte de recuperació d’espais emblemàtics de Paterna per a donar-los un ús socioeconòmic per al poble. La segona mesura, la de la promoció de la rehabilitació, ha tingut el seu efecte, ara, amb la reducció al mínim legal de l’ICIO per a particulars propietaris d’edificis protegits. Reducció a la que es podran acollir totes aquelles persones que vulguen fer obres de millora i rehabilitació en edificis que estiguen dins el catàleg d’edificis protegits de Paterna, com ara coves i edificis emblemàtics del centre històric.

Segons manifestacions de Juanma Ramón, portaveu municipal de Compromís per Paterna “des de Compromís lluitem per recuperar el patrimoni històric del poble per tres motius principals: pel seu valor intrínsec, per l’interés turístic i per la capacitat de generar ocupació”. A este respecte, cal recordar que recentment el Govern Local ha encetat una campanya per tal de promocionar Paterna com a destí turístic. “Poc tindrem que oferir als possibles turistes si no som capaços de recuperar el nostre patrimoni. En Compromís pensem que s’hauria d’acabar ja amb la política de titulars sense continguts a la que ens tenen acostumats els successius governs, tant del PP com del PSOE. Cal, primer que res, pensar en el model de ciutat que volem. Una vegada decidit, traçar un pla estratègic i actuar en conseqüència i no a cegues com s’està fent. Nosaltres tenim clar el model de ciutat que volem, per això estem per la rehabilitació i la posada en valor el nostre patrimoni ja siga arquitectònic o natural” ha declarat Juanma Ramón.

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments