InicioHorta NordPaternaCompromís per Paterna es posa a disposició de la jutge per a...

Compromís per Paterna es posa a disposició de la jutge per a remetre la documentació necessària

El candidat i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “des que el passat mes de juliol Fiscalia obrira una investigació penal per possible delicte contra el patrimoni històric de la Vila Romana del poble, l’escenari ha evolucionat prou. Ara ens trobem amb que el Ministeri Fiscal ha tirat endavant i ha denunciat com a imputats als representants legals de SUMPA. I la jutge ho ha admés, demanant una pericial del jaciment arqueològic i els danys que patix aquesta troballa”.

Per a Ramón, “Compromís per Paterna portem molt de temps demanant responsabilitats sobre la desprotecció del nostre patrimoni històric, representat per la Vila Romana.»

“En aquest sentit, recordem que el PP, tant a l’Ajuntament com a la Conselleria, varen permetre la construcció de dos edificis sobre la troballa, amb un aparcament soterrani que ha suposat la destrucció irreversible d’una part del jaciment. I a això s’afegeix que l’empresa municipal SUMPA és propietària d’una parcel·la ubicada dins del sector RIO, on també hi ha restes romanes incloses dins del conjunt de la Vila Romana.»

“Per això, des de Compromís presentàrem la documentació necessària en Fiscalia per tal que decidira si hi havia o no responsabiltiats sobre el patrimoni, ja que la destrucció, l’abandó i la degradació del patrimoni arqueològic de la Vila Romana de Paterna és evident i està documentalment contrastada”.

“La Vila Romana de Paterna segueix agonitzant tant per l’acció de les administracions implicades en la tramitació urbanística del sector RIO, com per l’omissió del compliment dels preceptes de conservació, protecció i posada en valor de la troballa per part de les administracions implicades, tal i com arreplega la Llei 4/1998 de Patrimoni Cultural Valencià” conclou el regidor Juanma Ramón.

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments