InicioHorta NordPaternaJuanma Ramón: "Exigim una participació ciutadana feta des de la base"

Juanma Ramón: «Exigim una participació ciutadana feta des de la base»

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “la participació ciutadana al poble ha de ser real i estar feta des de la base. Els últims dies estem assistint a una sèrie d’anuncis espectacle, buits de contingut, de l’alcalde per a prendre totes les decisions via referèndum. En Compromís apostem per la participació ciutadana ben entesa i sense disfresses de res”.

“Però la primera autoritat municipal ha triat començar la casa pel sostre ja que està errant la direcció. Abans dels referèndums, primer han d’activar-se els mecanismes que garantisquen que la veu i el vot de la ciutadania de Paterna es tenen en compte. I després, evidentment, ja vindran tots els referèndums que siguen necessaris”.

Segons Ramón, “comencem perquè un document important com la Carta de Participació Ciutadana necessita una reforma a fons, un assumpte que està pendent i que li recordem a l’alcalde en la setmana en que comencen a crear-se les Juntes de Barri i, més endavant, el Consell de Participació Ciutadana. Des de Compromís volem que les Juntes de Barri siguen operatives i que es complementen amb fòrums ciutadans oberts a qualsevol persona del poble”.

“També hem de recuperar els pressupostos participatius, hem de canalitzar les queixes i els suggeriments de la ciutadania per a que no es perden pel camí. Precisament hui un veí ens ha comentat que fa un mes va posar una queixa en l’oficina electrònica i que no li han sabut dir en l’ajuntament ni en quin estat es trobava ni en quin departament està. I les deficiències com ésta són les que hem de ressoldre, garantint a la ciutadania que són escoltats i que tenen resposta dels gestors polítics”.

“Des de Compromís seguim reclamant la posada en marxa del Portal de la Transparència i de l’Oficina de Control Pressupostari a Paterna, ambdós mecanismes de participació i control de la gestió política per part de la ciutadania. És necessari i higiènic políticament que la gestió del govern municipal estiga sota la lupa ciutadana per a evitar desgavells”.

“La ciutadania de Paterna ha de sentir que té veu i que se li té en compte, que la política torna a fer-se en les places públiques, el lloc d’on mai havia d’haver eixit. Volem un poble que siga de la seua ciutadania, i per a fer-ho real exigim que els mecanismes de participació ciutadana s’activen des de la base i no es pervertisquen pels gestors polítics. Rebutgem que s’enarbore la bandera del referèndum com un espectacle de participació però buit de continguts”, conclou Juanma Ramón.   

 

Informa Nou Horta. Paterna

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments