InicioHorta NordPaternaLa regidoria de Bon Govern de Paterna obri el Plan Actua a...

La regidoria de Bon Govern de Paterna obri el Plan Actua a la participación ciutadana

La falta de participació ciutadana és una de les principals causes de desafecció entre els i les ciutadanes i les institucions públiques. De fet, en el moment històric actual en què des de diferents àmbits existeix un qüestionament de les institucions i per extensió de les mateixes estructures democràtiques, des de l’Ajuntament de Paterna es vol pegar un gir i aprofundir en la metodologia democràtica obrint a la ciutadania la possibilitat d’intervindre en el disseny dels barris i en la presa de decisions sobre les inversions que s’han d’efectuar al poble. És per això que des de la regidoria de Bon Govern i Participació Ciutadana, s’estan encetant els camins perquè la participació ciutadana en Paterna siga una realitat. 

Per això la Regidora, Neus Herrero, es va reunir dijous passat amb el Consell Territorial de Participació, màxim organisme de representació de la Participació Ciutadana a Paterna, per a informar dels mecanismes que es posaran en marxa per a la dinamització de la participació ciutadana en el Pla Actua finançat pels fons FEDER de la Unió Europea.

«La ciutadania no pot continuar sent considerada un simple subjecte passiu en el disseny de la nostra ciutat. Des de Bon Govern i Participació Ciutadana apostem per corresponsabilitzar als ciutadans i ciutadanes en tots els temes que els afecta. Tant en la fase d’opinió com en la de priorització dels projectes a realitzar com en la valoració d’estos», ha manifestat Neus Herrero.

En este sentit el Pla Actua, en la seua faceta participativa, preveu una fase de valoració de la importància dels reptes que ha d’assumir el municipi, altra de priorització per a què siga la ciutadania qui pondere la major o menor necessitat de les línies d’actuació plantejades i una tercera, d’opinió, on la ciutadania pot manifestar les seues opinions en general i introduir noves actuacions que no apareguen reflectides en el Pla.

El Pla presentat el dijous per la Tinenta d’Alcaldia, Neus Herrero, preveu la participació col·lectiva de la ciutadania presentant propostes d’actuació a través de les associacions, les juntes de barri i els consells sectorials, però també la participació individual dels ciutadans i ciutadanes a través de qüestionaris en paper, la web del projecte o mitjançant el telèfon mòbil.“El Pla Actua és l’oportunitat perfecta per a encetar les vies de participación ciutadana que es plasmaren en l’acord del Batà”,  ha manifestat el Primer Tinent d’Alcaldia, Juanma Ramón.

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments