InicioHorta NordPaternaPaterna comença les obres de remodelació i peatonalització de la Plaça del...

Paterna comença les obres de remodelació i peatonalització de la Plaça del Poble

L’Ajuntament de Paterna, a través de l’Àrea d’Infraestructures, ha començat hui els treballs de remodelació de la Plaça del Poble, una actuació fonamental que transformarà la imatge i l’ús d’aquest espai simbòlic de la història i el patrimoni paterner recuperant-lo com a punt neuràlgic de l’activitat social i cultural del municipi.

L’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, junt amb el Regidor de Protecció a les Persones, Ocupació i Participació Ciutadana, Julio Fernández, tècnics municipals i la presidenta de la Junta de Barri Centro, Sofia López han visitat aquest matí l’inici de les obres, que compten amb una inversió de 337.000 euros amb càrrec als fons de la Diputació de València i un termini d’execució inicial de 5 mesos.

“Aquesta actuació, que començarà amb la instal·lació d’un tanca perimetral de 2 metres d’altura i peu de formigó, té per objecte la substitució del paviment de rajola de pedra calcària existent actualment a la Plaça del Poble, trencat i molt deteriorat, per un altre d’una tonalitat similar, amb un major cant, que evitarà trencaments i amb el grau de rugosidad necessari per proporcionar una major resistència, prevenir la resbaladicidad i evitar caigudes”, ha explicat el primer edil, que es mostra convençut que aquesta intervenció i la seua peatonalització dinamitzarà aquest espai i els negocis de l’entorn, convertint-lo en l’epicentre comercial i cultural del poble. 

I és que –tal com destaca Sagredo – la Plaça del Poble no només està envoltada de establiments hostelers o tendes, sinó que acull el Mercat Municipal, el Museu de Ceràmica, la Parròquia de Sant Pere i el Casino i connecta amb les principals artèries comercials, financeres i institucionals del municipi com és el carrer Major i la Plaça Ingenier Castells on es situa l’Ajuntament, d’ací la importància d’aquesta remodelació. 

La reforma integral d’aquest espai també contempla l’eliminació de la font que hi ha actualment, en el lloc de la qual es construirà una gradería, composta per zones de seients i escales, a la que es podrà accedir per unes noves rampes accessibles des dels carrers Mestro Soler i Mestro Canos. Així mateix, es renovarà l’enllumenat existent per un altre més concorde al caràcter emblemàtic de la zona.

Juan Antonio Sagredo ha assenyalat que “amb aquests treballs aconseguirem l’efectiva peatonalització d’aquest emblemàtic espai, utilitzats actualment com a aparcament de cotxes”. A més, ha destacat que la remodelació i peatonalització d’aquests dos llocs “és una actuació imprescindible perquè puguin ser realment aprofitats pels veïns i veïnes de Paterna com a punts de trobada, de passeig, de reunió i fins i tot d’esbarjo”.

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments