InicioHorta OestAlaquàsAlaquàs amplia la xarxa de vies ciclables en un 35% 

Alaquàs amplia la xarxa de vies ciclables en un 35% 

L’Ajuntament d’Alaquàs, amb al col·laboració del Club Ciclista d’Alaquàs, el club de triatló Triculpelat i el Consell de Xiquets i Xiquetes, celebrarà el proper diumenge 27 de setembre l’activitat “Movem Alaquàs, puja’t a la bici” amb motiu del Dia Mundial sense Cotxes amb un recorregut guiat que servirà per estrenar les noves vies ciclables adaptades per completar l’itinerari de carril bici i sendes ciclables.

“Movem Alaquàs, puja’t a la bici”. Així es diu la campanya que l’Ajuntament d’Alaquàs ha posat en marxa per celebrar enguany el Dia Mundial sense Cotxe i fer partícip a tota la població d’aquest event que serveix per conscienciar la ciutadania de la necessitat de reduir l’ús abusiu del cotxe i fer ús de transports públics o alternatius com la bicicleta. L’Ajuntament reforça així el seu compromís i esforç per la mobilitat, la qualitat de vida de la ciutadania i la protecció del medi ambient.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos ha destacat la importància i el seu compromís “de fer d’Alaquàs una ciutat més accessible i còmoda en la que els vianants puguen conviure amb total seguretat amb espais compartits per a la bicicleta i altres vehicles a motor”. 

L’acte central tindrà lloc el diumenge 27 de setembre a partir de les 11 hores. L’Ajuntament d’Alaquàs ha organitzat una festa per tal de presentar les noves vies ciclables adaptades per tal de facilitar la convivència pel casc urbà i la perifèria entre vianants, usuaris de bicicletes i altres vehicles. Amb aquestes noves vies venen a completar una xarxa de 7,5 quilòmetres de vies i sendes ciclables que es combinen amb les de carril bici creades.

Noves vies ciclables

Les noves vies ciclables estan ubicades al casc urbà i uneixen els carrils bici del Parc de la Sequieta amb les sendes ciclables de les Alberedes. Seran vies ciclables a partir d’ara el carrer Mare Oviedo, carrer Benlliure i Sant Josep, carrer Major, avinguda Miguel Hernández, i carrer Picanya. Amb la senyalització de vies ciclables, l’Ajuntament d’Alaquàs pretén pacificar el trànsit en aquesta zona, garantint la seguretat i comoditat de les persones que utilitzen com a mitjà de transport la bicicleta i que han de compartir espai amb altres vehicles.

L’activitat s’iniciarà a les 11 hores del matí a la plaça d’Espanya. La primera activitat consistirà en un recorregut guiat de 6 quilòmetres que passarà per tots els carrers que conformen aquesta xarxa ciclable. L’arribada tindrà lloc all mateix punt on hi haurà música i on es podrà participar en els tallers de reparació de bicis organitzats pels dos clubs col·laboradors: el Club Ciclista d’Alaquàs i el club de triatlón Triculpelat.

A més, durant tot el matí es tallarà al transit tot el carrer Major per tal que totes les persones que vulguen puguen gaudir d’un matí sense cotxes. 

La iniciativa ha estat coordinada pels departaments de Medi Ambient i Policia Local.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments