InicioHorta OestAlaquàsEl Ple municipal recolzarà que la cordà d'Alaquàs  siga declarada Festa d'Interés...

El Ple municipal recolzarà que la cordà d’Alaquàs  siga declarada Festa d’Interés Turístic

L’Alcaldessa d’Alaquàs mostra el seu recolzament a la iniciativa de l’Associació d’Amics i Amigues de la Cordà d’Alaquàs i destaca el treball realitzat per aquest col·lectiu en la consolidació i seguretat d’aquesta tradició local

El Ple de la Corporació Municipal d’Alaquàs aprovarà en la propera sessió plenària una Moció a través de la qual es mostrarà la seua adhesió a la iniciativa de l’Associació Amics i Amigues de la Cordà d’Alaquàs per tal de sol·licitar la declaració de la Cordà del Crist de la Bona Mort d’Alaquàs com a Festa d’Interès Turístic.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, es va reunir ahir amb membres de l’Associació d’Amics i Amigues de l’Associació d’Alaquàs i els va mostrar el seu recolzament a aquesta iniciativa per conservar una de les festes pirotècniques més populars i tradicionals d’Alaquàs: la Cordà del Crist de la Bona Mort.

Elvira García Campos ha destacat el treball realitzat per aquest col·lectiu en la conservació i consolidació d’aquesta festa, tot i destacant que des de la creació de l’entitat, la Cordà ha guanyat en experiència i seguretat, col·laborant en tot moment amb la Policia Local d’Alaquàs per tal d’adaptar el desenvolupament de la cordà als paràmetres de seguretat  que marca la legalitat vigent.

Des de l’entrada en vigor de la Instrucció Tècnica Complementària 18 del Reglament d’Articles Pirotècnic, Alaquàs ha estat pionera en la convocatòria de cursos de formació per a tiradors consumidors reconeguts com a experts (CRE), cursos impartits per la Policia Local d’Alaquàs amb la col·laboració de membres d’aquesta associació. Al llarg de les sis edicions per a adults celebrades i altres dos per a infantils, s’han atorgat un total de 700 acreditacions, 80 de les quals infantils.

La Cordà d’Alaquàs compta amb una llarga història que es remunta, com a mínim, a l’any 1859 i que la converteix en una de les manifestacions lúdiques i festives més antigues i riques del patrimoni immaterial del poble i que suposa un dels actes amb més acceptació social i arrelament al municipi. Des de la creació de l’Associació Amics i Amigues de la Cordà d’Alaquàs, l’entitat no sols ha treballat per la preservació de la Cordà sinó que també ha vetlat per la seguretat de totes les activitats pirotècniques en què es fa ús de coets, com ara les passejades.

Informa Nou Horta. Alaquàs

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments