InicioHorta OestAlaquàsAlaquàs donarà començament demà divendres a les festes majors

Alaquàs donarà començament demà divendres a les festes majors

Alaquàs es prepara un any més per donar començament a les seues Festes Majors. Demà divendres 28 d’agost començarà oficialment la programació festiva preparada per l’Ajuntament d’Alaquàs i pels col·lectius festers. Un pregó original sota el nom “Alaquàs pel món” donarà per iniciats aquests dies festius.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, serà l’encarregada de donar la benvinguda en les Festes amb uns pregoners d’excepció: els col·lectius festers d’Alaquàs i un grup de veïns i veïnes que per diverses circumstàncies viuen fora d’Espanya. Es tracta d’una iniciativa innovadora posada en marxa per homenatjar totes aquelles persones que es troben actualment establides fora d’Alaquàs. La idea és que independentment del punt on estiguen siguen els protagonistes i formen part de l’acte, donant a conèixer als veïns i veïnes d’Alaquàs la seua experiència fora del municipi i puguen fer arribar els seus bons desitjos a tots i totes per a estes festes. 

Junt a ells estaran presents totes les persones que participen activament en l’organització de les festes locals any rere any. Les Clavariesses de la Mare de Déu dels Dolors, les Clavariesses de l’Assumpció de Nostra Senyora, els Clavaris de Sant Miquel, els Clavaris de la Mare de Déu de l’Olivar, els Clavaris del Crist de la Bona Mort, la Confraria de la Santíssima Creu i els Moros i Cristians Perolers prendran el protagonisme en un acte que s’ha preparat amb il·lusió i que pretén ser nou i enèrgic. Aquest nou model de Pregó s’ha implantat en els últims anys donant el protagonisme d’aquest acte a persones i entitats de la ciutat. Així, la UMA en 2012 o l’any passat Carlos Escutia, veí guanyador d’un Goya, han sigut els encarregats d’aquest acte. 

Abans tindrà lloc el tradicional Correfoc, dut a terme per la Colla de Dimonis de Massalfassar. Com és costum, partirà des de l’avinguda Miguel Hernández fins a arribar a l’Ajuntament d’Alaquàs on començarà el pregó de les Festes Majors de 2015.

Per la vesprada tindrà lloc l’obertura del Mercat Medieval a la plaça de la Constitució i carrers dels voltants i la inauguració de les diferents exposicions de festes. A les 19 hores s’inaugurarà la mostra “Homenatge a tres pintors espanyols del S.XX: Picasso, Miró i Gris” a la Sala La Nova del Castell d’Alaquàs.¸ A les 19:30 hores s’inagurarà l’exposició “Cordà d’Alaquàs: festa d’Interès Turístic amb més de 150 anys d’història” a la Sala La Torre del Castell d’Alaquàs i a continuació l’exposició “100 anys d’estampes de la Mare de Déu a Alaquàs. Iconografia de la Mare de Déu l’Olivar en les Festes d’Alaquàs (estampes i altres objectes 1915-2015)” a Sala la Nova del Castell d’Alaquàs. A les 20  hores tindrà lloc la inauguració de la Setmana Cultural Andalusa amb actuació de ball i música flamenca a la seu de l’Associació i a les 20:30 hores la presentació dels Capitans i Capitanies 2015 al Castell d’Alaquàs de l’Associació Moros i Cristians Perolers.

A partir d’aquesta nit s’iniciarà tota una successió de jornades festives de les quals els veïns i veïnes d’Alaquàs i aquells que s’animen a visitar la localitat podran gaudir d’una variadíssima programació. El XL Concurs de Paelles el dissabte de matí, la XXI edició del Festival Rock d’Alaquàs (FRA), la Cavalcada, els diferents actes pirotècnics, la Carxofa en honor als patrons de la ciutat, espectacles musicals, festes infantils i multitud d’actes completen la programació.

Cal destacar a més que la declaració de la Cordà en Honor al Crist de la Bona Mort com a Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana per resolució del 10 d’abril de 2015, unit a la declaració també de la Festa del Cant de la Carxofa d’Alaquàs com a Festa d’Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana per resolució del 9 de març del 2010, fan especials les Festes del 2015.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments