InicioHorta OestAlaquàsAlaquàs presenta demà les bases per a la formació de l'orquestra del...

Alaquàs presenta demà les bases per a la formació de l’orquestra del castell

L’acte s’emmarca dins de la programació “Música al Castell-III Cicle de Música de Cambra” organitzada per l’Ajuntament i la Unió Musical d’Alaquàs. A continuació actuaran els solistes de la Kamerata Orquestale de la UMA i el solista Alejandro Abad Costa.

Alaquàs acollirà demà dissabte 28 de març a les 19 hores l’acte de presentació de les bases per a la formació de l’Orquestra del Castell, un dels compromisos assumits per l’Ajuntament amb motiu de la declaració d’Alaquàs com a Ciutat de la Música. Gràcies al treball realitzat junt amb la Unió Musical d’Alaquàs, aquest projecte musical comença a ser realitat.

Segons les bases establertes, l’Orquestra estarà formada per un total de 48 músics, que podran variar en funció del repertori a interpretar en cadascun dels concerts. Hi haurà violins, violes, violoncels, contrabaix, flautes, oboès, clarinets, fagots, trompes, trompetes, trombons i percussió. La selecció dels candidats es realitzarà per un tribunal que estarà format per professionals de prestigi i consistirà en la interpretació d’una obra obligada. 

El període de presentació de sol•licituds donarà començament el 30 d’abril i finalitzarà el 30 de juny. Les instàncies poden presentar-se a la Unió Musical d’Alaquàs, a l’Ajuntament d’Alaquàs o al correu electrònic secretaria@musicalalaquas.com. El primer concert se celebrarà el 17 d’octubre.

La formació de l’Orquestra del Castell era una de les accions previstes amb motiu de l’acord a través del qual el Ple de la Corporació Municipal va aprovar, a instàncies d’una Moció d’Alcaldia, que Alaquàs fora declarada Ciutat de la Música, una iniciativa per posar en valor la música que es realitza a Alaquàs per part de totes les persones vinculades a aquesta disciplina. Gràcies a aquest acord, s’està treballant també per tal d’aconseguir que la música forme part del projecte educatiu dels centres escolars d’infantil i primària i poder oferir noves oportunitats per fomentar la generació de treball entre els professionals de la música, enfortint les diverses seccions de la UMA. 

Aquest acte s’emmarca dins de la programació “Música al Castell-III Cicle de Música de Cambra” organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs i la Unió Musical d’Alaquàs amb l’objectiu de fomentar la cultura local, lligada a la història i patrimoni de la ciutat. Després de l’acte actuaran els solistes de la Kamerata Orquestale de la UMA i el solista Alejandro Abad Costa.

Aquest Cicle de Música de Cambra naix com a proposta musical emmarcada en l’espai més emblemàtic d’Alaquàs, el seu Castell, amb l’objectiu de continuar escrivint el futur d’Alaquàs, amb la música i el patrimoni local.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments