InicioHorta OestAlaquàsAprovat el nou Pla General d'Ordenació Urbana d'Alaquàs

Aprovat el nou Pla General d’Ordenació Urbana d’Alaquàs

Alaquàs ja té Pla General d’Ordenació Urbana. Hui dimecres 1 d’abril ha estat aprovat a la Comissió Territorial d’Urbanisme el nou Pla General d’Ordenació Urbana presentat per l’Ajuntament d’Alaquàs. L’aprovació d’aquest document culmina un procés iniciat ara fa onze anys i basat en el creixement equilibrat de les zones destinades a vivendes amb les zones verdes així com la dotació de més sòl empresarial per tal d’afavorir la creació de nous llocs de treball.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, s’ha mostrat satisfeta de l’aprovació definitiva d’aquest Pla General d’Ordenació Urbana, un repte de l’actual equip de govern i a través del qual s’ha vingut treballant al llarg en els últims anys amb diferents sectors per elaborar un “pla de consens i de futur adaptat a la realitat social i econòmica sota les premisses de la qualitat de vida, la sostenibilitat i la creació de noves zones industrials per a la promoció de l’ocupació”.

El nou Pla General d’Ordenació Urbana d’Alaquàs combina el creixement urbà i industrial amb la creació de noves zones verdes dotades de més serveis públics. Per això, les línies mestres que defineixen el nou disseny urbanístic de la ciutat passen per la creació de tres nous sectors industrials per tal de contribuir al desenvolupament econòmic i social de la ciutat, la dotació noves vivendes de protecció pública i la millora i ampliació dels equipaments educatius i esportius de la ciutat així com la consolidació de noves zones verdes. El Pla preveu un creixement màxim de 35.000 habitants.

El Pla preveu més de 500.000 metres quadrats de sòl empresarial en tres noves zones industrials que estaran ubicades entre els actuals polígons de Els Mollons, La Garrofera i la Figuera. Aquests sectors permetran la implantació de noves empreses amb diferents usos als actuals i que possibilitaran la generació de nous llocs de treball.

Es preveu en aquest sentit una zona de transició entre les vivendes i la zona industrial del carrer Cid i Camí Vell, destinada a terciari i industrial.

L’educació, com a matèria important de les polítiques socials de l’Ajuntament, serà una de les grans afavorides pel nou Pla que contempla l’ampliació dels actuals equipaments educatius amb la creació de noves zones per a la implantació de col·legis de primària i secundària. Aquest apartat es completa a més una futura reserva de terrenys per a l’ampliació de les instal·lacions esportives del Terç i el Bovalar.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

 

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments