InicioHorta OestAlaquàsEl fotògraf Toni Balanza exposa 'Mastectomitzades' al Castell d'Alaquàs

El fotògraf Toni Balanza exposa ‘Mastectomitzades’ al Castell d’Alaquàs

Dones heroïnes, lluitadores i valentes. Així són les protagonistes de la col·lecció fotogràfica ‘Mastectomitzades’ de l’artista valencià Toni Balanzà que es troba a la Sala la Nova del Castell d’Alaquàs fins el 20 de febrer. El passat divendres 22 de gener es va inaugurar aquesta mostra en un acte que va comptar amb la presència del seu artista, Toni Balanzà l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira Garcia Campos, el regidor de cultura Toni Saura i les dones protagonistes. 

En l’acte, la primera edil va posar de relleu “la valentia i els valors de les protagonistes de la mostra i del seu autor per ensenyar-nos aquesta realitat”. Per la seua part, Toni Balanzà va destacar que aquesta mostra, sorgida de la iniciativa d’un grup de dones, ha servit per “establir una relació entre totes elles com a recolzament i espai per compartir les seues situacions i com una forma d’exterioritzar els seus sentiments”.

L’acte va comptar amb la participació també del Consell de Dones d’Alaquàs, que a través de quatre dones representants, van recitar poesies. No obstant les grans protagonistes de l’exposició van estar les dones retratades, que no volgueren perdre’s l’emotiva jornada i aprofitaren per contar la seua experiència com a model mastectomitzada.

Cadascuna de les fotografies que conformen ‘Mastectomitzades’ mostra les cicatrius del càncer de mama. No obstant la intenció de les imatges va més enllà i el fotògraf pretén que l’espectador siga capaç de veure les ganes de viure, el coratge i la força que s’amaga darrere de cada rostre. Dones Masectomitzades és una exposició que aporta una mirada sinzera i necessària de diferents dones. És un projecte paral·lel al calendari solidari de l’Associació Caminem Juntes, la recaptació del qual es va destinar íntegrament a l’equip d’investigació de la Dra. Ana LLuch, la qual centra el seu projecte a detectar càncer en dones joves i que va rebre el premi Clara Campamor 2015 que atorga l’Ajuntament d’Alaquàs.

Aquestes fotografies del fotògraf Toni Balanzà son retrats d’heroïnes nues que es presenten les seues cicatrius amb tota naturalitat i pretenen desestigmatitzar les dones que han patit el càncer de mama. Una de les imatges d’aquesta exposició “La torera mastectomizada” ha sigut qualificada com a “excel·lent” per la Federació Espanyola de Professionals de la Fotografia, sent seleccionada per a formar part de la Col·lecció d’Honor de la mateixa Federació 2012 i inclosa en el llibre “Un any de llum de la Federació Espanyola de Professionals de la Fotografia 2012“.

Balanzà és funcionari de carrera, professor de secundària de Formació Professional i especialista en fotografia, vídeo i multimèdia. Balanzà va estudiar electrònica de telecomunicacions a les Escuelas Profesionales Luis Amigó (EPLA). En finalitzar els estudis va marxar a Toulouse (França) per trobar un treball a la seua especialització, serà per qüestions burocràtiques quan torna a Espanya i coneix l ’institut  IES La Marxadella a Torrent (València) on va traure els estudis d’imatge i so. És en aquest moment quan l’artista descobreix la seua vertadera passió: la imatge, el vídeo, la fotografia, el cinema.

Als anys noranta s’inicia a la fotografia 3D amb diapositives i comença la seua cursa professional com a tècnic de so a Televisió Espanyola (TVE). Durant les darrers anys, la qualitat de l’obra fotogràfica de Balanzà l’ha portat a retratar a la ‘chica burbuja de Valencia’, a l’actor castellonenc Xavi Castillo com a realitzar el reportatge fotogràfic de l’espectacle ‘Frecuencia Musical’ on canta Aisha Bordás, entre altres treballs.

L’horari de visita a l’exposició serà de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. Des del pròxim 22 de gener i fins el 20 de febrer de 2016.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments