InicioHorta OestAlaquàsFutbol contra l’homofòbia a Alaquàs

Futbol contra l’homofòbia a Alaquàs

El camp de futbol del Terç d’Alaquàs acull sota la campanya “Fes-li un gol a l’homofòbia” un acte reivindicatiu i un partit amistós per commemorar el Dia Internacional contra l’homofòbia al futbol

Alaquàs va acollir el passat dijous 19 de febrer diversos actes reivindicatius per commemorar el Dia Internacional contra l’homofòbia al futbol. Sota la campanya “Fes-li un gol a l’homofòbia” la iniciativa va estar organitzada pel col·lectiu Lambda i per la Federació Estatal de lesbianes, gais transsexuals i bisexuals (FELGTB) i va comptar amb la col·laboració del grup Heidis, equip de futbol femení de Lambda i del grup esportiu LGTV Samarucs de València.

La jornada es va iniciar amb un acte reivindicatiu en el que totes les persones interessades van poder marcar gols a la porteria habilitada amb imatges i missatges reivindicatius. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va estar present en l’activitat i va participar en la iniciativa. A continuació va tindre lloc un partit amistós de futbol entre el grup Heidis i Samarucs.

El Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol se celebra el 19 de febrer coincidint amb l’aniversari de la mort de Justin Fashanu, el primer futbolista professional que va declarar la seua homosexualitat l’any 1990 i posteriorment es va suïcidar per la pressió social rebuda. Es tracta d’una jornada per reivindicar la llibertat i la visibilitat respecte a  l’orientació sexual i la identitat de gènere al món del futbol i a l’esport en general.

Informa Nou Horta. Alaquàs

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments