InicioHorta OestAlaquàsIII Edició de premis Castell d'Alaquàs

III Edició de premis Castell d’Alaquàs

El passat dimecres, 7 d’octubre a les 19:30 hores de la vesprada va tindre lloc el lliurament dels Premis Castell d’Alaquàs, una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs per commemorar la data històrica del 9 d’Octubre i premiar l’esforç i el treball de la ciutadania en l’art, la ciència i tecnologia i les humanitats. Els premis d’aquesta tercera edició han recaigut enguany en el col·lectiu Moviment Cooperatiu d’Alaquàs; personificat en la cooperativa Consum i la cooperativa de crèdit Caixa Popular, i Jesús Taberner Andrés.

Per a la primera edil, aquests premis són importants “perquè valoren i reivindiquen el treball, l’esforç i el compromís de gent d’Alaquàs al temps que vénen a recuperar els valors que ens han definit com a poble al llarg de la nostra història”.

El col·lectiu Moviment Cooperatiu d’Alaquàs ha estat elegit enguany dins de la categoria de Ciència i Tecnologia i Emprenedor. D’una banda, es reconeix la trajectòria de la cooperativa Consum que comença a funcionar el 1975 a l’actual carrer Blasco Ibáñez d’Alaquàs, en un local de 600 m_ i que funcionava amb 200 socis. Ara, la xarxa de supermercats compta amb més de 600 locals, té una plantilla de quasi 10.500 treballadors i treballadores i més de 2.000.000 de socis consumidors. L’objectiu principal de l’empresa sempre ha estat proporcionar un bon servei de comerç i alimentació.

D’altra banda, es reconeix el treball de Caixa Popular, una empresa que va nàixer per la voluntat de promoure projectes cooperatius que generaren un autèntic moviment i la seua necessitat de finançament i suport a la gestió financera. En l’any 1978 quan Alaquàs disposa de la primera Caixa Popular. L’entitat promociona el cooperativisme i el xicotet comerç, entre altres.

En la categoria Humanitats i Esports, Ciències Socials i Solidaritat el reconeixement ha estat pel veí d’Alaquàs representant de Cáritas Interparroquial, Jesús Taberner Andrés , qui ha dedicat part important de la seua vida a les persones. Taberner, junt amb un grup de col·laboradors es responsabilitza del repartiment d’aliments que realitza Cáritas Interparroquial. També participa al Projecte Home i col·labora en l’assistència a persones privades de llibertat al Centre Penitenciari de Picassent.

El jurat d’aquests premis ha estat presidit per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i ha exercit com a vicepresident el Regidor de Cultura i Educació, Antonio Saura. Ha estat format a més pel Secretari de l’Ajuntament d’Alaquàs, Alberto Buendia Moya; la directora de l’Àrea Sociocultural; el director del Castell d’Alaquàs; un membre representant de cada grup polític amb representació en el Ple Municipal; i els guanyadors de l’any passat: l’escriptor, Juanvi Mena Fort, premiat en la secció d’Art; el representant de l’empresa ANDREU WORLD, Jesús Linares, guanyador a la categoria de Ciència i Tecnologia, i Mónica Gil Ledó, representant de la Plataforma TOTS SOM CREMONA, premiada per la categoria d’Humanitats i Esport.

Commemoració del 9 d’Octubre

La institucionalització d’aquests premis serveix per commemorar el 9 d’Octubre. Per aquest motiu la valenciana ha estat la llengua vehicular d’aquests premis. Crear aquest premis en aquesta data històrica suposa ubicar-los en el marc simbòlic de pertinença a la nostra Comunitat i situar-los en el context dels valors coincidents entre el nostre poble i la Comunitat, d’esforç, constància, dedicació i compromís recognoscibles a la nostra terra.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments