InicioHorta OestAlaquàsL'exposició "Un castell d'Imatges" a Alaquàs

L’exposició «Un castell d’Imatges» a Alaquàs

Més de 100 fotografies dels segles XX i XXI composen l’exposició fotogràfica “Un Castell d’Imatges” inaugurada el passat divendres 27 de febrer amb motiu del 12é aniversari de la recuperació del Castell com a espai públic al servei de la ciutadania, la cultura i l’educació. L’acte va estar presidit per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, el Regidor de Cultura, Toni Saura, el president del Foto Club València, Antonio Benito, Tomás Roselló, en representació de la publicació històrica Quaderns d’Investigació i les Falleres Majors d’Alaquàs, Rosa Cortés Escuderos i Carla Isern Sáez.

Es tracta d’una mostra realitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs amb la col•laboració del Foto Club València, Quaderns d’Investigació d’Alaquàs i els veïns i veïnes d’Alaquàs que participen en el projecte Imatges per al Futur i en qual es poden contemplar un conjunt de fotografies que són reflex de la realitat viscuda al Castell. 

L’exposició està estructurada en diverses parts. En la primera es poden contemplar un total de 14 fotografies que mostren l’evolució del Castell al segle XX i que van ser realitzades entre els anys 1918 i 1980. Aquestes han estat cedides per Quaderns d’Investigació, pel projecte Imatges per al Futur així com pels alaquasers Miguel Cubells, Vicent García, Javier Lerma i arxiu Ajuntament.

En una segona part podem veure un total de 24 fotografies realitzades als anys 80, concretament l’any 1988 per un grup de fotògrafs que van tindre ocasió de visitar el Castell d’Alaquàs, en aquell moment de propietat particular, amb la finalitat de desenvolupar un taller de fotografia. Alguns d’aquells fotògrafs eren Vicente Franco Real, Antonio Ortega i Vicente Torregrosa.

L’exposició contempla també fotos aèries, una part específica sobre el procés de Rehabilitació dut a terme al monument així com també una selecció de 39 fotografies realitzades l’any passat pel Foto club València, un club fundat en novembre de 1928 i que hui en dia és un dels clubs fotogràfics més antics d’Espanya. Com a novetat, el club mostra una selecció de fotografies estenopeiques i 3D que ens acosten un aspecte no tan conegut de la fotografia a tota la ciutadania. 

 

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments