InicioHorta OestAldaiaCampanya “La Carta de Reis, en valencià” per als escolars d’Aldaia

Campanya “La Carta de Reis, en valencià” per als escolars d’Aldaia

L’Ajuntament ha distribuït 3.400 cartes en els centres d’infantil i primària del municipi per tal que els xiquets i xiquetes puguen demanar joguets a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Com tots els anys, la nit del 5 de gener arriben els Reis Mags d’Orient a Aldaia carregats de joguets, regals i il•lusions. És la nit més màgica de l’any per als xiquets i xiquetes. L’Ajuntament d’Aldaia vol contribuir a mantindre eixos desitjos i l’alegria dels més menuts. Per això, el consistori, a través de la Regidoria d’Educació, Cultura i Infància, ha posat en marxa la campanya “La Carta de Reis, en valencià” per tal que els escolars d’infantil fins a sisé de primària puguen escriure als Reis Mags i demanar els regals que volen, així com indicar els mèrits pels quals es mereixen els obsequis. Per a tal fi, l’Ajuntament ha distribuït 3.400 cartes en valencià per als Reis Mags en tots els centres escolars d’Aldaia amb cicles d’educació infantil i primària. 

La Carta als Reis per al 2015, il•lustrada per Eva Carot, mostra uns reis exploradors i científics, fent al•lusió a la declaració per part de les Nacions Unides i la UNESCO de 2015 com a any internacional de la llum i les tecnologies basades en esta. A més, en la carta als Reis Mags, pensant amb els xiquets més xicotets que encara no saben escriure, figura també un colorit vocabulari visual amb una rica varietat de joguets per a facilitar la comunicació dels infants dels amb Melcior, Gaspar i Baltasar, simplement subratllant o posant un redolí en el joguet que volen.  

Esta campanya de promoció del valencià posa l’accent en la sensibilitat lingüística dels escolars i pretén recolzar els processos d’immersió i normalització lingüística que es porten a terme en els diversos centres educatius. Per a la realització d’esta activitat s’ha comptat amb la col•laboració dels directors i professorat de les escoles d’Aldaia.   

La campanya “La Carta de Reis, en valencià” s’ha realitzat a través de l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) de l’Ajuntament d’Aldaia i es fa en col•laboració amb les AVIVA de la Diputació de València i ajuntaments Alaquàs, Albal, l’Alcúdia,  Algemesí, Alginet, Alzira, Benissa, Elx, Finestrat, Manises, Massamagrell, Montserrat, Muro, Novelda, Petrer, la Pobla de Vallbona, Sagunt, Santa Pola i la Diputació de València.

Informa Nou Horta. Aldaia

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments