InicioHorta OestAldaiaLa Baixà del Crist d'Aldaia ja és Festa d'Interés Turístic Provincial de...

La Baixà del Crist d’Aldaia ja és Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana

La Direcció General de Turisme accepta la petició formulada per l’Ajuntament d’Aldaia perquè la Baixà del Crist tinga el títol honorífic que aporta més reconeixement, prestigi i notorietat a la festa

La Baixà del Crist dels Necessitats d’Aldaia ha sigut declarada Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana. La Direcció General de Turisme ha acceptat la petició formulada per l’Ajuntament d’Aldaia perquè la Baixà del Crist tinga aquest títol honorífic que aporta més reconeixement, prestigi i notorietat a la festa. Aquesta declaració ha sigut atorgada per Presidència de la Generalitat Valenciana mitjançant resolució de 25 de maig de 2023, fet que suposa la inscripció de la Baixà del Crist d’Aldaia en el registre especial de festes i itineraris d’interés turístic del territori valencià. 

Cal recordar que la Baixà del Crist va obtindre l’any 2010 la declaració de Festa d’Interés Turístic Local, però ara amb l’actual reconeixement provincial la festa més emblemàtica d’Aldaia adquireix més rellevància i una major consideració.

La Baixà és un acte obert al públic, creients o no i de totes les condicions socials i cultures, units en un espectacle de llum, pólvora i color entre una multitud de gent de dins i fora d’Aldaia que presencia l’acte. La Baixà del Crist forma part del patrimoni immaterial o intangible d’Aldaia. És una expressió popular de la ciutadania, un acte col·lectiu en el qual mesclen religiositat popular, la festa del foc i tradició cultural.

La Baixà del Crist d’Aldaia té caracterísques singulars de caràcter patrimonial, festiu i cultural que defineixen la seua originalitat i que expliquen la seua declaració com a Festa d’Interés Turístic Provincial:

Una festa amb més de cent anys d’història

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments