InicioHorta OestQuart de PobletQuart de Poblet lliura els premis a la creació contemporània i de...

Quart de Poblet lliura els premis a la creació contemporània i de pintura a l’aire lliure del Festival Q-Art

El Festival Q-Art, organitzat per l’Ajuntament de Quart de Poblet ha viscut un cap de setmana intens amb el lliurament de premis i exposició dels treballs guardonats en dos de les categories del certamen: el Premi a la Creació Artística Contemporània i el primer Concurs de Pintura a l’Aire Lliure.

En l’àmbit de la creació contemporània, el projecte guanyador en esta tercera edició del festival és “Narrativas cartogràfiques de l’hàbitat”, de Natalia Morales de Paoli, un interessant treball que, a partir del concepte d’àlbum familiar, aconseguix recuperar part de la memòria de Quart de Poblet, a través de diferents propostes i partint de la tècnica del collage, d’unir fragments de la memòria, com a base de tot. El resultat és un fotollibre, una peça de vídeo experimental a manera de documental i diverses creacions exposades en bastidors en les quals se sumen fotografies i brodats que suggereixen records units pel fil de diferents històries. 

La pròpia autora explica que la primera part del procés va ser “molt exhaustiva, ja que es tractava de visualitzar tot l’arxiu fotogràfic pertanyent al projecte Imatges per a la Memòria, coordinat per la Casa de la Cultura de Quart de Poblet”. El següent pas va ser contactar amb les persones propietàries de les imatges que li van semblar més significatives, buscant bussejar en l’àlbum familiar. Després d’entrevistar-les, i a través de les històries que li van explicar, va teixir el fil argumental del fotollibre, que ens acosta a les tradicions, a les gents i als llocs que conformen Quart de Poblet. 

L’obra ha estat exposada des del divendres fins al diumenge en l’Espai de Creació Jove. A l’acte d’inauguració van assistir la regidora de Cultura i Patrimoni, Cristina Mora, i la doctora en Belles Arts en l’especialitat de Dibuix i Gravat per la Universitat Politècnica de València i Perit Ceramista, branca tècnica i artística per l’Escola de Ceràmica de Manises, Ana Tomás, membre del jurat del premi. 

Per la seua banda, Miguel Soro García, de Xàtiva, va ser guanyador en l’estrena del Concurs de Pintura a l’Aire Lliure, que va congregar el diumenge a més de 30 artistes a Quart de Poblet.

L’obra “Ca Lola” va ser mereixedora del primer premi després del veredicte del jurat d’aquest certamen, organitzat per la Regidoria de Cultura i Patrimoni i per l’associació d’Amics de les Arts Plàstiques. 

“Contrallum del Pas”, de Rubén Paricio, de la Vall d’Uixó, va obtenir el segon premi i “El Casino”, de Blas Tomás, d’Ontinyent, va completar el quadre d’honor del concurs.

Mentre, en la categoria de premi jove, Carmen Lucía Palés, de Mislata, va ser triada per la seua obra “Estructuras Urbanas-Quart”.

Finalment, Jordi Gamón, de València, amb “Cantó del Correger”, i Emilio Cárdenas, de Tavernes Blanques, amb “Calles de Quart”, van rebre els esments especials per part del jurat. Al lliurament de premis també va assistir la concejala de Cultura i Patrimoni, Cristina Mora, acompanyada per la també regidora Maite Ibáñez. 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments