InicioHorta OestQuart de PobletQuart de Poblet se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat...

Quart de Poblet se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat Urbana amb un Dia Sense Cotxes 

L’Ajuntament de Quart de Poblet s’ha sumat a la Setmana Europea de la Mobilitat, que tindrà lloc del 16 al 23 de setembre, amb nombroses activitats lúdiques i formatives, així com un “Día sense cotxes”, mantenint la seua aposta per convertir-se en una ciutat intel·ligent i sostenible.

En este sentit, el regidor de Mobilitat, Bartolomé Nofuentes, ha recordat el “ferm propòsit que tenim de convertir a Quart en una smartcity, implantant tecnologies que faciliten la vida dels ciutadans i que ajuden a mantenir i millorar el medi ambient”. 

“En el cas de la mobilitat”, va explicar, “estem dissenyant un nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, en el qual apostem per la humanització dels carrers, fent-les més amables i accessibles, i per una mobilitat sostenible que millore la qualitat ambiental i l’estalvi energètic, amb l’adquisició de vehicles elèctrics o la implantació d’estacions de mesurament de sorolls i contaminació”.  

D’igual manera, Nofuentes va recordar que el municipi participa en el programa pilot SmartGov, un projecte europeu, dotat amb 1.650.000 euros, que el seu objectiu és crear nous mètodes intel·ligents de govern i recolzar l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per a potenciar un sistema efectiu de comunicació i de presa de decisions que incloga a la ciutadanía.

En el marc de les jornades organitzades, el Consistori signarà un conveni amb la Fundació CNAE i l’Associació Valenciana d’Autoescoles per a dur a terme projectes i programes en l’àmbit de la seguretat i l’educació vial.

Un acord que estrenyerà les relacions i conjuminarà esforços amb l’objectiu de promoure mesures i desenvolupar accions per a conscienciar a la societat i reduir les xifres d’accidents en les vies urbanes. 

Les activitats començaran dijous, 22 de setembre, amb la col·locació en la plaça del País Valencià (plaça de l’Ajuntament) d’un autobús totalment accessible i ecològic. Així, durant tot el matí, els veïns podran acostar-se a conèixer els nous transports que s’estan incorporant més respectuosos amb el medi ambient i adaptats per a tota la població. 

També, durant tot el dia i en la mateixa plaça, tindran l’oportunitat de provar un simulador de bolcada, amb el qual es vol conscienciar de la necessitat d’usar el cinturó de seguretat.

I, a la vesprada, el Centre Cultural El Casino acollirà la jornada Mobilitat Europea Sostenible on es presentarà el Pla Estratègic de Mobilitat Urbana Sostenible de Quart de Poblet. 

A més, el regidor de Mobilitat i diputat provincial de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, serà l’encarregat d’explicar les línies de finançament amb les quals Europa recolza als municipis que treballen per ser espais intel·ligents i sostenibles. 

Serà durant esta jornada quan es signarà l’acord amb la Fundació CNAE.

Dia sense cotxes

Quart de Poblet es convertirà durant 24 hores en un espai sense cotxes en tallar l’avinguda Sant Onofre a la circulació, des del dissabte 24 de setembre a les 20 hores fins al diumenge a les 20 hores. 

D’esta manera, l’avinguda més transitada del municipi es convertirà en un espai destinat als vianants, afavorint al comerç i hostaleria de la zona. 

A més, durant el diumenge es tornarà a comptar amb el simulador de bolcada i es realitzaran diferents activitats lúdiques i formatives, destinades a conscienciar a la ciutadania, especialment als més xicotets, sobre la seguretat vial, i a mostrar els beneficis d’un espai pensat per als vianants. 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments