InicioHorta OestXirivellaMés transparència i participació en el Ple de Xirivella

Més transparència i participació en el Ple de Xirivella

El Ple de l’Ajuntament de Xirivella del mes de setembre ha consolidat el protagonisme del públic assistent, que des de juliol poden intervindre a l’inici de la sessió, sense necessitat d’esperar les quatre hores que sol durar el desenvolupament de l’acte. A més, les sessions s’han programat a les 20 hores, i no a les 12 del migdia com en l’anterior legislatura, cosa que facilita l’assistència dels veïns i veïnes.

L’Equip de Govern considera que la ciutadania es convertix en protagonista de la seua acció política i es comencen a donar els primers passos en Participació Ciutadana.

A més, este mes s’ha complit un altre dels compromisos adquirits com era l’enregistrament i posterior difusió de les sessions. La gravació es fa amb recursos propis de l’Ajuntament i es pot vore seguint el següent enllaç https://youtu.be/ZwbZmeGR8HY.

 «Avançar en transparència i en participació és un dels nostres objectius prioritaris. Els ciutadans i ciutadanes volen participar més enllà de les eleccions i per això treballarem i buscarem les alternatives necessàries, sempre respectant la llei i la representació», diu l’alcalde Michel Montaner.

Segons el regidor de Transparència i Informació, Josep Agustí, «l’enregistrament i emissió dels plens representa un pas important en la difusió de la informació municipal que es completarà de manera molt important en les pròximes setmanes amb la implantació del portal de transparència».

Circs sense animals salvatges i Pobresa Zero

Més enllà de les qüestions de tràmit municipal, al Ple es van aprovar cinc de les huit mocions presentades pels grups.

La primera va ser una moció sobre la violència de gènere que va aconseguir la unanimitat de tots els grups. PSPV-PSOE, Compromís, Sí Es Pot i EUPV van presentar una moció conjunta perquè en la nostra localitat no s’instal·len circs amb animals salvatges ni atraccions de fira que treballen amb ells. L’objectiu és caminar cap a un altre tipus d’oci més cultural i evitar el patiment animal per a la diversió humana. El PP va votar en contra.

La segona va ser una moció sobre l’ús d’animals en espectacles. El Ple va aprovar per majoria que l’Ajuntament no concedisca llicència a activitats o espectacles públics que utilitzen animals salvatges, ni tampoc a les atraccions de fira amb animals salvatges o no salvatges. Esta moció va comptar amb el vot favorable de tots els grups, a excepció del PP, que va votar en contra.

Eradicar la pobresa va ser el tema d’una altra de les mocions que va comptar amb el suport de tots els grups, encara que EUPV no va participar en la presentació. Entre els acords hi ha la celebració d’una setmana de la pobresa en entre el 13 i el 18 d’octubre, i aconseguir destinar el 0,7% dels ingressos propis de l’Ajuntament a cooperació internacional al final de la legislatura.

El Ple va aprovar també la moció presentada per EUPV per declarar Xirivella com a municipi lliure de desnonament per garantir la no intervenció de les forces de seguretat local en aquest tipus d’accions. A més es crearà un servei municipal d’habitatge per orientar jurídicament els afectats i elaborar un cens d’habitatges buits amb l’objectiu d’elaborar un pla municipal de vivenda. La moció va tindre el vot favorable de tots els grups, a excepció del PP, que s’ha abstingut.

Finalment, el Ple va aprovar una altra moció d’EUPV per donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular dels sindicats CCOO i UGT a tot l’Estat que sol·licita una llei que garantisca una renda mínima garantida. Va comptar amb els vots favorables de tots els grups, a excepció del PP, que va votar en contra.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments