InicioHorta OestXirivellaXirivella premia l'ús del valencià en les falles

Xirivella premia l’ús del valencià en les falles

L’Ajuntament de Xirivella, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística, ha organitzat un any més els premis Ús del Valencià per a guardonar l’ús i la qualitat de la llengua en la retolació de les Falles de la localitat.

La comissió guanyadora aconseguirà un premi en metàl·lic de 600 euros i un banderí creditatiu. Hi ha segon premi, dotat amb 400 euros, i un tercer premi dotat amb 200 euros. També es repartiran mencions especials dotades amb 100 euros cadascuna. En tots els casos s’atorgaran banderins acreditatius.

En el concurs poden participar totes les comissions falleres de Xirivella. El termini per a presentar el text de les llegendes dels monuments respectius en paper, per registre d’entrada a l’Ajuntament, acaba el pròxim dia 1 de març. Els textos també s’han d’enviar per correu electrònic a irocafull@xirivella.es.

El premis, impulsats pel Servei de Promoció del Valencià, valoren l’orginalitat, l’extensió i el valencià emprat d’acord amb els criteris que establix l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La regidora de Normalització Lingüística, Encarna Martí, anima les 6 comissions falleres a participar en els premis «que tenen com a objectiu la promoció i la dignificació del valencià en una festa tan emblemàtica com són les falles».

Els guardons es repartiran el dia 18 de març a les 12 del migdia a la porta de l’Ajuntament en un dels actes més multitudinaris i divertits de la programació fallera de Xirivella.

L’any passat, la Falla Sant Joan va ser la guanyadora del primer premi de l’ús del valencià, seguida per la Falla València Elcano Teodor Llorente.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments